GIGA GUEST: DIY met Anne-Marije

13-09-2016

DIY: Bordjes aan de muur
Wil je altijd al die saaie witte muur in je huis opvrolijken  en heb je zin om een uurtje creatief bezig te zijn, dan heb ik een leuke Do It Yourself voor je. Deze DIY is helemaal in; namelijk  bordjes aan de muur (maar dan zonder gaatjes in het stucwerk en het gevaar van bordjes die in scherven vallen omdat ze niet goed vastzitten).Wat heb je nodig?
-Kleine kartonnen (gebaks)bordjes (HEMA)
-Grote kartonnen (gebaks)bordjes (HEMA)
-Zwarte markeerstift (HEMA)
-Schilderstape (Bouwmarkt)
 
Stap 1) Begin met het bepalen van de hoeveelheid bordjes die er op de muur moeten komen. Een oneven aantal staat vaak het leukste. Daarnaast is het leuk dat er diversiteit is in de grootte van de bordjes. Zo zorgt de afwisseling van grote en kleine bordjes voor diepte als het straks aan de muur hangt.
 

 
Stap 2) Zoek op Pinterest of Instagram naar leuke afbeeldingen zoals een cactus of een leuk patroon die je op de bordjes wilt tekenen. Teken daarna met de zwarte markeerstift de afbeeldingen na op de bordjes. Mocht je geen tekenwonder zijn, don’t worry. Het gaat tegenwoordig juist om de eenvoud. Zo zijn kleine driehoekjes, strikjes (twee driehoekjes aan elkaar) of wolkjes helemaal hip and happening. Het is ook leuk om bijvoorbeeld een bordje te versieren met alleen een zwarte stip in het midden of juist alleen de rand in te kleuren. Naast wat drukkere bordjes zorgen dit soort bordjes voor een rustig geheel als alles af is.
 

 
Stap 3) Als de bordjes klaar zijn bevestig je ze op de muur met een stukje dubbelgevouwen schilderstape op de achterkant van de bordjes. Zorg ervoor dat niet alle bordjes op exact dezelfde afstand van elkaar hangen. Teveel symmetrie maakt het saai in plaats van spannend om naar te kijken. Je kan er daarnaast ook voor kiezen om nog een paar bordjes ergens anders in je huis te laten terugkomen. Zo zijn ze ook leuk om op je afzuigkap te zetten of op een fotoplank boven de bank.
 
Stap 4) Tenslotte is het nu tijd om te genieten van het resultaat. Voor sommige omstanders lijkt het alsof het dure Wedgwood servies van je moeder aan de muur hangt, maar wij weten wel beter. J
En de overgebleven bordjes die niet onder zijn geklad, zijn uiteraard te gebruiken bij de buurt-BBQ of bij je verjaardagsfeestje!
 
See you next time,                      
 
Anne Marije Baars @wonenaandemadelief,