GIGA GUEST: DIY met Rianne

17-02-2017

Een nieuwe Blog met super veel zelf-maak-tips! Dus als jullie nog ergens tijd hebben veel maak-plezier..
 
Zoals jullie weten verwachten we in april ons eerste kindje, super leuk, maar je loopt soms tegen kleine dingen aan in huis. Vragen als 'waar laten we straks de kinderwagen?'. Al eerder heb ik jullie de makeover van de gang laten zien, maar nu moesten we dus weer aan de slag. We hadden een staande kapstok, maar erg praktisch was dit niet. Dus er moest een hangende komen. Mijn vriend kwam met het idee om een kapstok te maken van koperen buizen. Een super cool idee, aangezien het koper erg mooi past bij de vergrijsd groene muur. 

Wat heb je nodig?
- Koperbuizen 2meter 15mm (licht eraan hoe groot je hem wilt)
- 2 Ellenboogstukken
- 2 haken voor aan het plafond
- IJzerdraad
- 2 Clips

1. We hebben gekozen voor de afmeting 80cm en 2x60cm voor de stang naar boven.
2. Zaag de buis in de juiste afmeting en monteer de elleboog koppel stukken aan elkaar.
3. Haal dan eerst het ijzerdraad er doorheen voordat je de twee buizen van 60cm eraan maakt.
4. Aan het einde van het draad maak je een lus die je vast zet met de clips, de lussen zorgen ervoor dat je de kapstok aan de haken die bevestigd zijn aan het plafond kan ophangen.

Nu dat de kapstok vrij hangt hebben we genoeg ruimte voor de kinderwagen!
 

 
De afgelopen weken zijn we natuurlijk druk geweest met de babykamer. Ik heb zelf ook het nachtlampje gemaakt, meestal als ik zelf iets maak ben ik zo enthousiast dat ik vaak vergeet tussendoor foto’s te maken. Voordat ik het weet zit hij al in elkaar, zoals nu dus ik heb alleen het eindresultaat! Maar ook leuk, wil hem toch even met jullie delen ik vind hem super schattig geworden. Wat vinden jullie?
 

 
Hebben jullie ook zo’n zin in het voorjaar? Het blijft al langer licht en lekker het zonnetje in huis. Ik ben al even opzoek naar een grote poster voor achter de bank maar helaas nog niet kunnen vinden wilde even weer wat nieuws kennen jullie dat?
En als je hem niet kan vinden waarom dat niet zelf maken? En dat deed ik dus… Maar nu wel met foto’s stap voor stap (had er nu wel aan gedacht)

Wat heb je nodig?
- Stucloper bruin
- Rest behang
- Gum/potlood/meetlint/schaar/liniaal/mes
- Een tekening met waar je in dit geval de 3 hoekjes wil en hoe groot


 
1. Snij de stucloop op de gewenste lengte en breedte af.
2. Ik heb de 3 hoekjes in 3 verschillende formaten gemaakt en eerst uitgeknipt op A4 en die als mal voor de tekening gebruikt. Op de foto kun je zien dat de vakjes die grijs zijn heb ik uitgesneden en vouw ze om.


 
3. Plak vervolgens het behang erachter en klaar is je handmade poster!


 
Liefs,
Rianne
@aarnsrianne