GIGA GUEST: DIY tuinposter volgens Joke

21-04-2017

Nu de dagen weer langer worden en het zonnetje steeds vaker tevoorschijn komt begint het te kriebelen om de tuin klaar te maken! Begin april woonden we precies een jaar in ons huis. Bij de oplevering bestond de tuin uit alleen maar zwarte grond. Als ik daar aan terugdenk ben ik blij dat we al zoveel hebben gedaan. Het is nog niet helemaal klaar, maar ik wilde toch alvast het resultaat tot nu toe laten zien en ik heb nog een leuke DIY voor jullie!

 
  
Ik heb het ontzettend getroffen met zo’n handige vriend. Alles in de tuin heeft hij zelf aangelegd en gemaakt, behalve het tuinhuis, dat hebben we uitbesteed. Nu we weer steeds vaker buiten kunnen zitten keek ik er naar uit om de zithoek bij de overkapping klaar te maken. Vriendlief en zijn broer hebben een prachtige tuinbank gemaakt, die ik zwart heb gebeitst. Het is nog niet helemaal klaar, want de tuinbank moet nog gevuld worden met haardhout. Ook wil ik nog graag een kussen maken voor op de bank, net even wat comfortabeler. Ik hoop dit van oude plunjezakken te kunnen bekleden, superstoer :) ik moet ze alleen nog voor een geschikt prijsje op de kop kunnen tikken.
 
Zodra het zonnetje een beetje schijnt kun je ‘s ochtends al snel onder de overkapping zitten, omdat het hier nagenoeg windstil is. ’s Middags hebben we zo’n op het terras wat grenst aan de woning, zo kunnen we altijd van de zon genieten.
 

 
Voor de aankleding zat ik te denken aan een tuinposter voor aan de wand, maar ik bedacht dat ik deze ook zelf kon maken. Ik ben aan de slag gegaan met een underlayment plaat en een restje beits die we nog over hadden van de schutting. Ik had ter decoratie een peaceteken in de woonkamer staan, die ik nu goed kon gebruiken om over te trekken. Daarna met de kwast de grote vlakken gedaan en met een penseeltje het fijne werk. Na het drogen van de beits twee gaatjes er in, touwtje erdoor en ophangen maar!
 

 
Een stoer resultaat! Je kan natuurlijk ook iets anders er op maken dan een peaceteken, of met een ander kleurtje. Of misschien met een leuke tekst? Mocht je geen overkapping hebben, maar gaat de poster op een niet-altijd-droge plek hangen, moet je underlayment het behandelen, anders zal het niet lang meegaan als het regelmatig vochtig wordt.
 

 
Echt een heerlijk plekje hier buiten, vind ook buurkat Puck op de foto! Ik vind het momenteel een prachtige tijd, in de tuin begint er weer van alles te groeien en bloeien. Mijn prachtige magnolia heeft staat in bloei en de tulpen doen het goed. Alles wordt weer groen en krijgt blaadjes, soms zelfs nieuwe stekjes. En dan is het nog maar april.. The best is yet to come! Ik hoop in de komende weken de zithoek helemaal af te maken, maar het begin is er en we kunnen er nu al heerlijk van genieten!
 
Ben je nieuwsgierig hoe het eindresultaat gaat worden, inclusief haardhout en kussen? Hou dan mijn IG account in de gaten :)
 
Liefs, Joke
@jo.at.home