GIGA GUEST: 'Doen Dat Groen' Aldus Sunchere

28-08-2016

Green Living
Wat hou ik toch van groen in huis! Planten zijn niet alleen mooi en geven sfeer in huis, maar ze zorgen ook voor gezonde en frisse lucht in de ruimte.
 

 
Er zijn zoveel manieren om planten in je huis mooi tot zijn recht te laten komen. De keuze is echt reuze! Je kunt kiezen voor eenvoud, door één plant weg te zetten in een mooie pot of gevlochten mand. Je kunt ze ophangen aan het plafond of wegzetten in een plantenstandaard. Wat ook een aanhoudende trend is, is de urban jungle. Door verschillende soorten planten bij elkaar te zetten, creëer je een kleine jungle in je eigen huis of tuin.
 

 
Aangezien ik zelf niet echt groene vingers heb (ook al doe ik echt mijn best!), hebben wij gekozen voor “stoere” en sterke planten in huis. De grijs groene kamerplant Phlebodium Aur Blue Star (ook wel de Blauwvaren of Zinkvaren genoemd) is zeker één van mijn favoriete. Door zijn grijskleurige blad past hij goed in een industrieel of naturel huis. Als je een plant wilt die “zelf” aangeeft wanneer hij water nodig heeft, dan is de Spathiphyllum (ook wel de Lepelplant genoemd) ideaal en als je hem goed verzorgt komen er mooie witte lepelvormige bloemen in. Wij hebben ook veel cactussen in huis. Deze zijn perfect voor de mensen met minder groene vingers. Als je ze een keer vergeet water te geven is er niks aan de hand ;)
 

 
Je kunt planten bijna overal zetten. Natuurlijk moet je wel rekening houden of de plant veel zonlicht nodig heeft.
Wij hebben overal planten in huis staan, in de woonkamer, slaapkamer, badkamer en zelfs in het kleinste kamertje in huis, de wc.
 


Voor buiten heb je natuurlijk ook heel veel mooie verschillende planten. Ik kan daarom ook niet wachten tot onze nieuwe tuin is aangelegd. De overkapping is bijna klaar en dan kan het straten beginnen! Maar zo enthousiast dat ik ben, heb ik vorige week alvast een paar nieuwe buitenplanten aangeschaft. Ik kan gewoon niet wachten om onze tuin te stylen!
De nieuwe planten staan gemixt in verschillende potten en manden op een leuke plantentafel. Hierbij heb ik ook gekozen voor “stoere” planten in verschillende groenkleuren. Zo loopt de sfeer van binnen mooi door naar buiten. Natuurlijk volgt er meer van onze tuin in het volgende blog. 
 
Maar wat als je een cactus nog laat overlijden of je niet zo van planten in huis houdt, maar je wilt wel de kleur groen in huis. Dan kun je ook kiezen voor een meubelstuk in een groentint of een accessoire toevoegen. Zoals een kussen in de bank met een bladafdruk of een poster met palmbomen voor aan de muur.
 

 
Tot volgende maand!
 
Liefs,
Suncheré

@sun_felter