GIGA GUEST: Een kijkje in de keuken bij Marit

03-03-2017

Een kijkje in de keuken.
 

 
Bij het zien van de oude keuken, was al snel duidelijk dat alles eruit moest. Niet alleen de keuken zelf, maar ook enkele muren moesten eraan geloven.
Eerst was de keuken weggestopt in een klein “hok”, maar door het openbreken van de muur naar de woonkamer, ontstond er veel meer licht en ruimte op de benedenverdieping. Je kan nu vanuit de open keuken contact houden met het woon- en eetgedeelte, iets wat natuurlijk veel gezelliger is tijdens het koken.
 

 
Na de oude keuken eruit te hebben gesloopt, mochten we gaan shoppen. Ons budget voor de keuken was eigenlijk onmogelijk laag te noemen, maar via de IKEA site hadden we een mooie witte keuken kunnen samenstellen. Tevreden liepen we met ons uitgeprinte papiertje richting de keukenafdeling om te laten controleren of alles klopte wat we in gedachten hadden.
 
Maar in de laatste bocht ging het mis. Afstappend op een medewerker die ons verder kon helpen bij het bestellen, viel ons oog opeens op een donkere, uit hout en zwart bestaande keuken. Stil bleven we staan kijken. Zonder iets te zeggen waren we allebei aan het afwegen in ons hoofd of dit wel in die kleine donkere ruimte in huis mogelijk was. Tot we na een halve minuut, alsof het een startsein was, op de keuken afstormden en allebei enthousiast de lades begonnen open te trekken en helemaal happy door de keuken aan de wandelen waren. Dat hout met dat zwart! We waren in een klap verliefd op die combi.
En nog geen kwartier later zaten we in de auto, met een papiertje waarop de witte hoogglans bovenkastjes, plaats hadden gemaakt voor zwart glas, en het witte benedenstel was ingeruild voor een houtlook.
 
Het was even omschakelen wat kleur betreft, maar we hadden nu wel een keuken die bij ons zorgde voor het “wauw” effect. En voor zo’n fijne prijs, dat toen we de keuken lieten inmeten en de man met de montageprijs aankwam, we konden concluderen dat het laten plaatsen duurder was dan de keukenkastjes zelf, dus gingen we het eerst maar even zelf proberen.
 
Na het zien van wat instructiefilmpjes gingen we dan ook zelf aan de knutsel. En binnen 2 dagen stond daar gewoon onze keuken!
 

 
Omdat ik helemaal weg ben van een betonnen blad, maar dit ver boven ons budget lag om dat te laten maken, zijn we zelf naar oplossingen gaan zoeken. We kochten het goedkoopste aanrechtblad wat we konden vinden en hebben dat bewerkt met beton ciré. Wat een tof product is dat!
Oke, het is eventjes oefenen. En bij het aanbrengen van de doorzichtige eindlaag voor de bescherming ging het ook een klein beetje mis. Ik was iets te enthousiast met het aanbrengen van de coating, waardoor het er te dik op zat en de betonlook veranderde in een groot grijs plastic glimmend vlak. Nee, dat was niet helemaal de bedoeling.. oeps. Dus schuurden we het blad weer op en brachten opnieuw de grijze betonstuc aan en smeerde nu iets minder dik de beschermcoating eroverheen.
 

 
Toen dat eenmaal goed gelukt was, waren we super blij met het resultaat! Ons eigen betonnen blad, zonder onze rug te hebben hoeven vertillen aan het gewicht van echt beton, en zonder te veel moeite was het in 1 dag klaar.
 

 
 
Ikzelf dacht in het begin dat een donkere keuken te veel op je af zou komen, maar toen hij eenmaal stond, bleek dit juist veel meer diepte te geven. De combinatie van de materialen zwart glas, grijs beton en bruin hout zorgen voor een warm en industrieel effect. En dankzij het resultaat in de keuken, durf ik mijn voorliefde voor wit ook wat meer los te laten en te experimenteren met andere materialen en kleuren in huis.
 

 
Heel eerlijk, ik ben nog niet de keukenprinses die ik ooit hoop te worden, maar dat betekend niet dat ik niet graag in de keuken sta. Ik heb een grote liefde voor servies en vind het dan ook heel leuk om mooie borden en mokken niet in het keukenkastje te verstoppen maar ze gezellig te decoreren in de keuken. Dit doe ik soms tussen het koken door, tot ergernis van mijn vriend als er weer eens wat overkookt, maar ieder zijn interesse toch;)
 
 

 
 
Liefs,
Marit @dutchhomedeco