GIGA GUEST: Een warm welkom bij Anne-Marije

17-08-2016

Een warm welkom
Zeker na de vakantie kan het soms een verademing zijn om weer thuis te komen in je eigen huis met de spullen die voor jou dierbaar zijn. Het gevoel van thuis zijn begint al in de hal. De hal wordt vaak praktisch gebruikt voor het opbergen van schoenen of jassen. Maar waarom zou je de hal niet ook mooi stylen zodat het uitstraalt dat jij en je gasten van harte welkom zijn.


 
Het inrichten van de hal is vaak een ondergeschoven kindje. Nou is het ook niet de makkelijkste ruimte want zeg nou zelf, er slingert altijd wel wat rond. De kapstok is bedolven onder de jassen en de (school)tassen liggen slordig op de grond gedeponeerd. En wat dacht je van de paraplu’s of sleutelbossen? Herkenbaar? Het vereist misschien even wat oefening, maar met deze paar simpele tricks wordt ook jouw hal een echte binnenkomer.
 

 
Om te beginnen is het handig om te kijken naar de hoeveelheid opbergruimte in de hal. Heb je te weinig opbergmogelijkheden creëer deze dan door bijvoorbeeld een lockerkast in de hal te zetten waar je je schoenen en tassen in kwijt kan. En benut ook de verloren hoekjes in je hal door een houten plank aan de muur te bevestigen. Als je de ruimte hebt kan je ook een bankje of kruk in je hal zetten. Handig om snel je schoenen aan te trekken, maar deze kan ook dienst doen als opberger. Zet er een leuke paperbag of mand op voor je sjaals en sleutels.
 

 
En dan de kapstok. Deze hoeft niet alleen functioneel te zijn. Zo zijn er ook leuke wandhaken te koop, bijvoorbeeld van HK-living die gemaakt zijn om een (zware) jas te dragen. Het is leuk om deze haken op verschillende hoogtes te hangen. Kijk kieskeurig naar de hoeveelheid jassen die er aan je kapstok hangen. Meestal heb je een favoriet die je enkele weken of maanden draagt. De andere jassen kan je dan in de lockerkast of boven in je kledingkast opbergen. Zelf heb ik in huis een ruime berging naast mijn hal waar onze schoenen en extra jassen zijn opgeborgen. Je zult zien dat een opgeruimde kapstok voor rust zorgt in je hal. En het is ook fijn dat er voor bezoek nu ook gelijk ruimte aan de kapstok is ontstaan.
 
Om het warme welkomsgevoel af te maken kan je nog een wandbord ophangen met mooie foto’s of kaartjes. Zelf heb ik wat kaartjes met mooie teksten op de lockerkast geplakt met masking tape. Ten slotte zorgt een vloerkleedje voor de puntjes op de i. Een wollen schapenvachtje of een kleedje met leuke franjes maken de styling af en benadrukken letterlijk het warme gevoel aan je voeten. Welkom thuis zou ik zeggen!
 
See you next time,
 
Anne Marije (@wonenaandemadelief)