GIGA GUEST: Eten bij Rianne

05-01-2016

DE EETKAMER
Iedereen heeft tegenwoordig een grote eetkamertafel wij dus ook! Wij hebben een eetkamertafel van 2 meter lang (ook al zijn we nu nog met zijn tweetjes). Het blad van de tafel is ruw, het is bewerkt hout met hier en daar een deuk en kras. Het onderstel is gemaakt van metaal en hij geeft grove vierkante metalen poten. Deze geven de tafel een stoere en industriele look and feel. Aan de tafel staan 6 zwarte stoelen. Door het materiaal is de tafel echt enorm zwaar, dus even schuiven is geen optie. DE KEUKEN
We hebben een open keuken, de basis is wit en het werkblad heeft een betonlook. De keuken zit aan de voorkant van het huis en bestaat uit 2 elementen. Een deel staat tegen het raam en het andere deel is een los blok aan de muur. Je kan het zien als een soort kookeiland, zodat we tijdens het koken toch gezellig de woonkamer in kunnen kijken en wat kunnen kletsen. 

De opstelling van de keuken is anders dan anders, maar we zijn er erg blij mee. Tijdens het koken kun je heerlijk blijven communiceren met de gasten die aan tafel zitten. ACCESSOIRES
Omdat wij nu nog met zijn tweetjes zijn en de tafel 2 meter lang is, heb ik genoeg ruimte om de tafel aan te kleden met mooie accessoires. Er is dus genoeg ruimte om mooie spullen neer te zetten en ook te laten staan! Ik vind het fijn om hiervoor glaswerk te gebruiken, omdat het transparant is kun je er veel van gebruiken. Het blijft namelijk ruimtelijk en rustig ogen. Vaak wordt het een verzameling van items, een combinatie van een vintage oud vaasje met bijvoorbeeld een stoer en modern windlicht. 

BLOEMEN EN TAKKEN
Ik hou van grote en grove items, omdat het een grote stoere tafel is kan dat ook! In de winter vul ik de vazen met mooie takken en in het voorjaar/zomer ga ik voor een mooie bos bloemen. 

De takken of uitgedroogde bloemen vind je vooral in de maanden oktober en november (weer eventjes wachten dus) en de takken vooral december en januari. Dan is er pas gesnoeid en kun je makkelijk langs de weg er een paar meenemen.

Een groen blad doet het ook altijd goed, ik heb zelf een monstera plant waar ik zo nu en dan eens een blad afknip. Deze is inmiddels een beetje kaal..(oeps)


 

Liefs Rianne
@aarnsrianne