GIGA GUEST: Finntage Loves Green

01-02-2017

Urban Jungle in huis !
 
Zoals jullie waarschijnlijk wel weten hou ik heeeeel erg van groen. En dan bedoel ik hiermee niet alleen planten, groene muren, groene meubeltjes, groene stoelen, groene vazen, ik hou ervan!
 
Mijn plantenliefde is eigenlijk pas laat op gang gekomen. Ik kan me nog herinneren dat er nog niet eens zo heel lang geleden (1 jaar) ergens een verdwaalde plant in een hoekje was te vinden. Onvoorstelbaar! Ik kan me nu echt geen huis zonder planten, veel  planten….. voorstellen.De reden waarom ik niet veel groen in huis had was, omdat ik er eigenlijk als een berg tegenop zie om ze te verzorgen. Daarom koos ik vorig jaar voorzichtig voor het makkelijke groen: cactussen en vetplanten. Deze waren wel Finntage proof! Maar cactussen en vetplanten zijn prachtig, maar zetten wel een bepaalde sfeer neer in huis, dus al snel breidde ik mijn collectie uit. En kijk nu! Een grote groene explosie in huis! En ik wordt me er toch een partijtje blij van.


 
Ik ben ook altijd op  zoek naar gave manden of potten om mijn planten in tentoon te stellen. Ik hou heel erg van de niet alledaagse combinaties, dus zo staat er een oude industriële bak op mijn badkamer met daarin een grote asparagus. Boven het bad hangt een gevlochten mandje met een mooie hangplant. Ook heb ik veel simpele terracotta potten een kleurtje gegeven met muurverf (dit geeft een mooi mat effect en een ton sur ton gevoel bij de muurkleuren hier in huis.)De laatste tijd heb ik een zwak voor autoband- en fietsbandenmanden. Wat staat dat stoer! Het meest verliefd ben ik op mijn laatste aanwinst: een mini ecosysteem in glas met een lampje erin. Wat een prachtige wereld speelt zich in dat potje af. 1x per maand een heel klein scheutje water en het lampje doet zijn werk! Prachtig.


 
Sommige grote knoeperds van planten staan apart, deze verdienen het namelijk om alleen te staan. De wat kleinere planten plaats ik in groepjes bij elkaar . Dat geeft zo’n lekker cool groen statement in je huis! Wel heb ik de voorkeur voor wat donkergroen gekleurde planten, want het moet niet een soort van wildernis in mijn huis worden zeg maar. Zolang je ervoor zorgt dat de type en kleur planten bij elkaar passen vormt het een mooi rustig geheel.
 
En wat de verzorging betreft, een keer in de week is het uiteindelijk een klusje van niks.. dan sjouw ik alles naar de badkuip , hopla de sproeier erover en klaar is kees.
 
Wat een onzin dat ik daar tegenop zag!
 
Liefs Sandra
@_finntage