GIGA GUEST: Green It Is Bij Lindy

08-01-2017

Green it is! 
Geloof het of niet, in onze vorige woning hadden we een landelijk interieur. 
Eén wand was beige geschilderd en het enige groen in huis was te vinden op de vensterbank: een plant. 
Toen de plannen voor onze nieuwbouwwoning definitief waren, wisten we direct dat het roer om ging. Van landelijk naar stoer! De basis was de vloer. We hebben destijds voor grote stoere betonlook tegels(50 cm x 100 cm) gekozen. Daarna hebben we ons georiënteerd op verf voor op de muren. De wand achter de tv hebben we rustig en licht gehouden, een grijstint die bijna hetzelfde is als de vloer. 

Voor de lange wand viel ons oog al gauw op de groentint 'Gesteente'.  Deze kleur matchte echt perfect bij de plavuizen en hiermee hebben we een lambrisering aangebracht tot 95 cm hoog. Het kleurenpalet was daarmee definitief: grijs, groen en zwart. Zwart is voornamelijk terug te vinden in onze meubels en accessoires. 
 


Vanaf dat moment is mijn 'groen addiction' begonnen en ik heb inmiddels al van alles verzameld. Van mokjes tot gastendoekjes en zelfs het afwasmiddel is groen:). Op rommelmarkten en in kringloopwinkels begin ik direct te screenen: groen groen groen! Iedere week kom ik wel met iets nieuws thuis.

De hoes van onze tweedehands stoel heeft een mooie olijfgroene kleur gekregen d.m.v. textielverf, hij kan nu prima nog een derde ronde mee. Ik ben gek op planten, verse takken/bloemen, groene kussens en botanische prints.
 


Waar ik het meest trots op ben zijn de groene vazen die ik gescoord heb op de rommelmarkt of bij de kringloop. Daarnaast ben ik ontzettend blij met m'n groene plaid, gebreid door m'n schoonmoeder. Een uniek item dus!

In iedere ruimte in huis is wel iets van groen terug te vinden, maar over de keuken zijn we nog niet tevreden. We hebben daarom besloten om de groene lambrisering te verhogen en door te trekken tot 30 cm boven het aanrecht. 
Dit project staat gepland voor januari/februari. Spannend! Maar ik kijk ernaar uit. Lijkt het je leuk om meer te zien van mijn 'groen addiction'? Dagelijks post ik een foto van mijn interieur op instagram @inhuis_bij__linn88. 

Liefs Lindy