GIGA GUEST: Hal Make-Over Van Rianne

30-11-2016

In mijn vorige blog konden jullie lezen dat ik graag aan de hal wilde gaan beginnen. Twee jaar geleden kozen wij in de hal (zoals heel NL) voor de trendkleur Early Dew van Flexa, dit is een mintgroene vergrijsde kleur. Hiermee werd zowel de hal als het trappengat geschilderd. Helaas door de verbouwing en het leggen van de laminaatvloer was onze pas geschilderde hal en trappengat al snel weer volledig beschadigd. Heel vervelend, maar op dat moment hebben we het gewoon even gelaten voor wat het was. Maar nu dacht ik: 'het kan wel een opfrisser gebruiken!'.

Onze hal is een kleine ruimte met maar liefst vijf deuren en nog een kleine verwarming. 'Wat moet je hier nou mee' dacht ik. Dus ik ben begonnen met het maken van een moodboard met de gekozen kleurtinten. 
 

 
Je zou normaliter zeggen dat je voor een kleine ruimte met weinig licht gaat voor een lichte kleur. Dat is vaak ook het mooiste! Ik heb het trappengat een opfrisbeurt gegeven met witte afwasbare verf. Ideaal voor het schoonmaken van je pas geschilderde muur en 'man' wat een licht weer! 

TIP: Wij hebben een soort 'kader' aan de linkerkant van ons trappengat, hier heb ik een toffe letterbak van gemaakt. Een ritje naar de bouwmarkt en een paar latjes op maat gezaagd. Welke ik meteen wit heb geschilderd. Hierdoor kun je er nu leuke dingen in zetten of tegenaan hangen. 
 

 
Maar we wilden wel weer graag kleur in de hal en daarvoor hebben we een extra matte, vergrijsde groentint gekozen. Donkerder dan dat die was, maar we vinden hem erg mooi geworden. Wat vinden jullie? 

Verder heb ik de styling rustig gehouden, omdat de hal toch wel vrij klein is. Aan de muur heb ik mijn DIY schilderij gehangen, die ik mee schilderde in dezelfde vergrijsde groentint als de muur. Aan de muur kan er zeker ook nog wel iets bij, maar wat? Daar ben ik nog niet helemaal over uit. 


 
P.S. Hebben jullie ook al zo'n zin in de kerst? Hier begint het toch te komen. Dus jazeker, IK WEL!
 

 
Liefs,
Rianne
@aarnsrianne