GIGA GUEST: Helga en de kracht van kleur

25-05-2016

We hadden een lang en koud voorjaar, waardoor ik naarstig naar manieren zocht om het zo gewenste voorjaar dan maar naar binnen te halen! In diezelfde periode raakte ik hopeloos verliefd op zachte pastelkleuren. En die poederige, lichte kleurtjes bleken de ideale manier om het lentegevoel te bereiken. Ik mixte bestaande accessoires met wat nieuwe items. Zo heb ik een keramieken flesvaas van Foekje Fleur gekocht en tikte bij de kringloop wat prachtig oud Frans servies op de kop.
 

 
Ik haalde mijn kaartenrek weer eens tevoorschijn en daar bleken opvallend veel kaarten in te zitten die perfect passen bij mijn pastel virus! Wie wat bewaart, die heeft wat!
 

 
Bloemen maken het plaatje natuurlijk compleet! En al hebben we inmiddels een aantal mooie, warme dagen gehad, het weer laat zich momenteel opnieuw van zijn herfstige kant zien! Een bezoekje aan de bloemenwinkel is dus geen overbodige luxe. Er zijn volop bloemen in de mooiste sorbetkleurtjes te verkrijgen! Ik hou van een aantal losse bloemen, bij elkaar in een mooie vaas of verspreid over meerdere kleinere vazen. Niets fijner dan thuiskomen met een grote bos bloemen en vervolgens lekker aan de slag; herschikken, aanvullen met left-overs en met verschillende vaasjes steeds een andere sfeer neerzetten. Als dat het lentegevoel niet opwekt!
 

 
Momenteel wordt Instagram overspoeld door de mooiste Fluitekruid foto’s, veelal in grote (gekleurde) glazen flesvazen. Ik ben daarom ook maar eens de berm ingedoken! Dit mooie onkruid geeft een heerlijk zomers gevoel.
 

 
Een eveneens recent ontwikkelde liefde is die voor de kleur zwart. Onlangs heb ik bij Gigameubel het bijzettafeltje Cupid van Zuiver gekocht (ik schreef er in mijn vorige blog over). Nog niet zo lang geleden zou ik hem zonder twijfel in het wit hebben aangeschaft, maar hernieuwde inzichten over de kracht van zwart in het interieur heeft me dus anders doen besluiten. En gelukkig laat zwart zich prachtig combineren met pastelkleuren.
 

 
Ook de kleuren delftsblauw/wit in combinatie met pastelkleuren helpen me het lentegevoel te behouden, al is het buiten nog zo guur en nat! Het harde contrast tussen het blauw en wit wordt mooi verzacht door de pastelkleuren. De combinatie tref je zelfs bij ons in de tuin aan! Ik kan er nog zoveel woorden aan wijden, de beelden zijn vast veel overtuigender! Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren. Heel graag tot de volgende keer!
 

 
 
Liefs,

Helga (@silkandjute)