GIGA GUEST: Helga's en haar design items

17-01-2016

Ik ben dingen soms snel zat en heb dan weer zin in iets nieuws. Het hoeven lang niet altijd grote veranderingen te zijn, soms volstaat het verplaatsen van een paar accessoires of een nieuw plantje. Gelukkig hebben we in de loop van de tijd ook een aantal woonitems aangeschaft, waar ik niet zo snel op uitgekeken ben. Daar wil ik jullie in deze blog wat over vertellen en vooral ook laten zien. Grappig genoeg zijn het (bijna) allemaal design items, terwijl we ook genoeg niet-design in huis hebben. Blijkbaar heeft design dus zelfs voor zo’n veranderlijk woontype als ik ben, een tijdloze waarde (misschien speelt de prijs hierin ook een rol ;)).
 


Om te beginnen behoort de Random Light lamp van Bert-Jan Pot voor Moooi tot een van mijn blijvende favorieten. Ik was al erg lang verliefd op deze beauty, maar de prijs hield ons in eerste instantie tegen. Uiteindelijk hangt hij nu bijna twee jaar in de voorkamer en ben ik er nog elke dag blij mee. Mijn zus noemt het de ‘maan’ (wat ze overigens niet perse complimenteus bedoelt, ik ken haar langer) en daar heeft hij zeker wat van weg. Hij is groot, maar door de doorschijnende structuur kijk je er doorheen en dat geeft een heel luchtig effect.
 


Dan ons recent aangeschafte bijzettafeltje DLM van Hay. Daar had ik ook al lange tijd een stille liefde voor, voordat hij uiteindelijk in ons huis belandde. Het heeft een prachtig, tijdloos en tevens functioneel design door het handvat bovenop, waardoor je het erg makkelijk oppakt en verplaatst. Het tafeltje luister niet voor niets naar de naam: Don’t Leave Me. Hij is ook veel te mooi om niet overal in huis dienst te mogen doen.Voor mijn veertigste verjaardag kreeg ik het tijdschriftenrek van Puhlmann. De Hema en het Deense merk Madam Stoltz hebben soortgelijke exemplaren in de collectie. De covers van (woon) magazines zijn vaak zo mooi dat het kunstwerkjes op zich zijn. Zonde dus om ze te verstoppen op een stapel in de kast of in een tijdschriftenbak. Zo’n tijdschriftenrek laat ze prachtig uitkomen. Mocht het me te druk worden, zet ik de meest rustige covers aan de voorzijde.
 

 
Onze Bloq bank van Roderick Vos mag niet ontbreken. We hadden tot voor kort een afgeleefde bank, die van begin af aan al te ‘plofferig’ was naar mijn smaak (in de winkel leek hij veel strakker dan toen hij eenmaal in huis stond). Wat waren we dus blij toen onze huidige bank zijn intrede deed! Hij voldoet aan alle verwachtingen die we ervan hadden: een mooi, strak design gecombineerd met een prima zitcomfort. Qua kleur hebben we afgeweken van het standaard beige of antraciet, nadat we in de winkel als een bloq gevallen waren voor de zachte, zeegroene kleur.
 

Tenslotte onze eettafelstoelen. Het zijn replica’s van de Eames DAW chair. We hebben ze jaren geleden via Marktplaats gescoord. Ze zitten fantastisch en als iets tijdloos design is, dan zijn het deze stoelen wel!

Wil je mijn 'geschuif' bijhouden? Volg me dan op Instagram @silkandjute 

Tot de volgende keer!