GIGA GUEST: Helga's Tafelstress

12-04-2016

Na de recente aanschaf van onze nieuwe bank, vloerkleed en stoelen, begint het alweer te kriebelen. De salontafel, die we wonder o wonder al een flink aantal jaren hebben en waarop we altijd heel veel leuke reacties krijgen, is onderwerp (of lijdend voorwerp, het is maar hoe je het bekijkt) van dit gekriebel. Het is qua afmetingen misschien eerder een bijzettafel, gemaakt van massief hout met chromen uitstaande pootjes, wat het in combinatie met de afgeronde hoeken een fijne retro look geeft. Ik ben er altijd heel blij mee geweest en vind het nog steeds een leuk model, maar geloof dat ik na vele jaren trouwe dienst zin heb in wat anders.
 


Het is het bekende verhaal: als je ergens aan begint in huis, of dat nou klussen is of de aanschaf van nieuwe meubels, dan rol je voor je er erg in hebt van het een in het ander. Zo is dat nu ook het geval. Want wat me in eerste instantie zo’n leuke match leek (het hout van de IKEA Ekenaset fauteuil met het hout van de tafel) vind ik nu eigenlijk een beetje te veel (hout) van het goede. Ook gun ik het vloerkleed wat meer ademruimte. In die zin zijn een paar kleine, flexibele tafeltjes een goede oplossing.
 

 
Al met al ben ik op zoek naar iets met een wat luchtigere uitstraling, passend bij de DLM bijzettafel van Hay die we al hebben. Het grote zoeken is begonnen.
 

 
Op mijn lijstje staat o.a. de Tray Table van Hay.  Mooi sober en luchtig Scandinavisch design. Bovendien heel functioneel, want het bovendeel is als dienblad te gebruiken. Ik twijfel of we voor de 60 x 60 variant gaan, die door zijn afmetingen een echte salontafel is of dat we kiezen voor een bijzettafel (40 x 40). Voordeel van de salontafel is veel afzetruimte, wat met een groot gezin natuurlijk welkom is. Wat ik ook leuk vind t.o.v. de kleinere varianten is dat hij relatief laag is. Nadeel is dat deze net als onze huidige tafel op een vaste plek staat te staan. De bijzettafel daarentegen is makkelijk te verplaatsen en kan daardoor overal waar hij nodig is dienst doen.
 

 
Als andere optie hebben we de Cupid van Zuiver in gedachten (te koop bij Giga Meubel). Ook al een tafeltje met een mooi, strak design, verkrijgbaar in meerdere afmetingen en veel kleuren, waaronder zwart, wit, zilver, koper en goud. Naast dat het tafeltje er prachtig uitziet, is hij ook nog eens heel praktisch, want licht en dus makkelijk te verplaatsen.
 

 
Tenslotte ben ik verliefd geworden op de New Glory tafels van By-Boo (ook verkrijbaar bij Giga Meubel in meerdere afmetingen). Multifuncioneel, want naast te gebruiken als bijzet- of salontafel kun je er bijvoorbeeld heel handig kussens en plaids in opbergen. Door de draadmand is de tafel ook lekker luchtig. Deze is in het wit en koper te krijgen. Het bovenblad is van hout en contrasteert prachtig met de industriele uitstraling van het onderstel.
 

 
Keuzestress! Aangezien ik erg geniet van (nadenken over) het veranderen van het interieur en tevens een enorme twijfelaar ben, heb ik hier vaak last van. Ach, het is een luxe vorm van stress! Ik blijf voorlopig even lekker twijfelen en wikken en wegen… Want soms is deze fase in de aanschaf van nieuwe meubels misschien nog wel de leukste: alles kan nog, alles ligt nog open en in je hoofd kun je de mooiste combinaties maken, die je ook zo weer (en dat is het fijnste!) kunt veranderen!  
 
Tot de volgende!

Liefs,
Helga (@silkandjute)