GIGA GUEST: Het Kleinste Kamertje Van Anne Marije

20-07-2016

Stylen van het kleinste kamertje
Deze blog gaat over het kleinste kamertje in huis, over juist ja: de wc. In ons nieuwe huis was dit kamertje als eerste af. Ik houd van het inrichten en gezellig maken van kleine ruimtes omdat je dan snel overzicht hebt. Wil jij nu ook weten hoe je de wc instagram-waardig inricht, lees dan mijn tips hieronder!


 
Zorg voor eenheid in kleur
In de wc heb ik gekozen (net als in de rest van ons huis) voor wit, zwart en grijs. Dit komt terug in de kleur van de tegels, maar ook in de kleuren van het handdoekje en de accessoires.  Zo staat er bij mij een mooie witte stolp waar afwisselend een mini cactus of dan weer een kaartje onder zit. De witte paper bag heeft een crispy uitstraling en is handig als mini opberger. De zwarte stoere mand van autobanden gebruik ik om de wc-rollen in op te bergen. Zo is er altijd een geruststellende hoeveelheid aanwezig. Door ze op te bergen liggen de wc-rollen niet in het zicht en blijft het een opgeruimd geheel. Het zwart komt ook naar voren in de draadlamp. Juist de lamp op de wc kan een echte eyecatcher zijn. Natuurlijk is een grote lamp onhandig, maar zo’n industriële hanglamp geeft toch meer effect dan een gewone saaie plafondlamp.


 
Heb oog voor details
Juist dat mooie handdoekje of het leuke zeepje bij het waterkraantje maken de wc af. Een mooi zeeppompje hoeft niet duur te zijn, zo hebben de Hema  of de Etos keuze genoeg in een zeeppompje met een mooi etiket. Als je wat meer geld wilt besteden kijk dan eens bij de producten van het verzorgingsmerk Meraki of Rituals. Ook een mooi handdoekje met leuke franjes of juist een handdoekje van extra zachte kwaliteit draagt bij aan het totaalplaatje. Je kan daarnaast ook kiezen voor kleine gastendoekjes. Zorg dan voor een mand waar de gasten de handdoekjes na gebruik in kunnen deponeren.
 

 
Zorg voor een luxe gevoel
Ontspannen is wel handig op de wc. J Het is dan ook fijn als de wc (uiteraard) schoon is, maar ook lekker ruikt. En dan niet naar zo’n chemische luchtverfrisser, maar naar subtiele geuren van een geurkaars, geurstokjes of van een geurzakje. Deze hoef je niet altijd in het zicht te zetten. Zo heb ik in de witte paper bag naast wat losse zeepjes die ook geur afgeven, een geurkaars staan. Geuren als linnen, lavendel, katoen of amber zijn neutrale geuren die zorgen voor een luxe en ontspannen gevoel.
 
Maak het gezellig
Juist ja, gezelligheid is belangrijk, ook in het kleinste kamertje. Hang een fotorek op en doe er leuke kaartjes in die je hebt gehad van een vriendin of de vakantiefoto’s afgedrukt in bijvoorbeeld zwart-wit. Ook een (netjes ingevulde) verjaardagskalender mag niet ontbreken. Tegenwoordig zijn er zoveel leuke zwart-wit kalenders te bestellen via internet, die elke maand weer een andere quote hebben. En wat dacht je van de bekende wordbanner? Je kunt zelf bepalen welke tekst je toepasselijk vind.  Zo heb ik gekozen voor deze tekst met een knipoog. Hang de tekst op met masking tape en je wc is helemaal fotowaardig! 

Tot de volgende keer!

Liefs,

Anne Marije
@wonenaandemadelief