GIGA GUEST: Ilse's Underlayment Inspiratie

18-05-2016

Onbehandeld hout is precies zoals het klinkt, hout welke niet behandeld is met bijvoorbeeld een olie, lak, beits of wax. Binnen in je interieur kun je in principe alle hout onbehandeld laten, of dit praktisch is is nog maar de vraag. Onbehandeld hout is niet altijd even makkelijk schoon te krijgen, een onbehandelde tafel is lastiger om schoon te maken. Drinken en etensresten 'trekken' sneller in de tafel wanneer deze onbehandeld is. Een behandelde tafel heeft een beschermlaag waardoor deze gemakkelijker schoon te krijgen is.
 

Bron: FEST Amsterdam & hajottamolla blogspot
 
Buiten meubels dien je in principe altijd te behandelen met een olie, lak, beits of wax. Dit om het meubel te beschermen tegen weersinvloeden. Een mooie bijkomstigheid is dat je het meubel een kleur naar keuze kunt geven door het te behandelen. Onder andere beits bestaat er is vele kleuren.
 

Bron: http://www.novoceram.fr & http://www.aestheticyou.nl
 
Zelf vind ik onbehandeld hout voor binnen erg mooi. Bijvoorbeeld underlayment, dit zijn constructieve platen die veelal gebruikt worden als vloerplaat of voor het dak. Tegenwoordig zie je underlayment hout steeds meer terug in het interieur. Van tv meubels tot schuifdeuren.
 

Bron: VTwonen & http://www.homedesignetc.com
 
Zelf hebben wij twee kastdeurtjes van de commode vervangen door underlayment hout. Op marktplaats hebben we een goedkope commode gekocht en deze helemaal gescheurd. De twee kastdeurtjes hebben we vervangen met underlayment hout welke we onbehandeld hebben gelaten, de rest van het kastje is wit geverfd. Underlayment hout heb je in twee verschillende diktes, 9 en 18 mm. Wij hebben gekozen voor 18 mm, deze dikte is ideaal en stevig voor meubels.
 

 
Ik ben onwijs blij met het eindresultaat, de commode staat perfect in de babykamer. Door de rustige kleuren van de kast kan ik deze altijd overal gebruiken. Ook wanneer de functie van commode overbodig is geworden.
 
Liefs, Ilse
www.happyjune.nl