GIGA GUEST: In bad bij Muk

05-03-2017

Een nieuwbouwwoning is ontzettend fijn, maar erg veel werk om in te richten en aan te kleden. De basis gebeurt vaak het snelst, zodat je er kunt gaan wonen, maar ruimtes waar je minder vaak komt blijven al gauw een project voor later. In april wonen we er alweer een jaar, maar verder dan een bad meubel en douchewand in de badkamer waren we nog niet gekomen. En dus besloten we de badkamer iets op te leuken, je spendeert er namelijk best veel tijd!
 

 
Al tijdens de bouw van ons huis hebben we de kleur en indeling van de badkamer gekozen. We kozen er ook gelijk voor de ruimte iets groter te maken, zodat een inloop douche en groot bad meubel ruim zouden passen. In de basis zijn we uit gegaan van een stoere zwarte tegel die doorloopt van de vloer naar de muur. De tegelhandel keek ons raar aan  bij dit verzoek: "een vloertegel op de muur?". Ook de tegelzetter had er een hard hoofd in, maar het resultaat is helemaal naar wens! Ondanks ons lichte interieur zijn we beide gek op zwart. Als contrast op de harde muur kozen we voor zachte materialen zoals een macramé wandhanger, houten en rieten accessoires en natuurlijk: groen!
 

 
Het was een hele uitdaging om planten te vinden die in de badkamer zouden overleven. Voor veel planten is het te donker en te nat, en dan kom je al gauw op saaie exemplaren uit. Na lang zoeken kwamen we uit op de bekende yucca palm, die veel voorkomt in de meeste interieurs. Deze blijkt het namelijk super goed te doen in een donkere en vochtige ruimte! Enige voorwaarde is dat je hem geen water mag geven, komt dat eens goed uit, kan ik het ook niet vergeten. Naast de yucca kozen we voor een varen, die in de natuur vaak in donkere en vochtige bossen groeit. Nu klinkt een varen oersaai en zelfs oubollig, maar er zijn ook hele mooie exemplaren te vinden met dezelfde fijne eigenschappen! Zo heb je toch het frisse en gezellige groen in de badkamer zonder een nep plant te hoeven aanschaffen. Ze staan nu al een tijdje en doen het gelukkig erg goed.
 

 
Het meubel hebben we in een donkere houtsoort uitgekozen met een strakke wasbak voor een rustige uitstraling. Hierdoor komen de andere elementen van de badkamer goed uit en blijft het een rustig geheel. Dit wordt ook bereikt door het gebruik van eenzelfde kleuren pallet, zoals bijvoorbeeld de handdoeken. Door deze te laten matchen met de kleuren van de badkamer oogt het zelfs een rustig geheel als het een rommeltje is!
 

 
Hoe ziet jouw badkamer eruit? Ik ben benieuwd!
 
Liefs,
 
@muk.vl