GIGA GUEST: Industriele Slaapkamer van Kim

14-02-2016

Toen ik op mezelf ging wonen heb ik veel spullen van mijn oude slaapkamer meegenomen. Onder andere mijn bed, die volgens mij al heel wat jaren de familie rond gaat. In het begin was deze prima, maar al snel kwam ik erachter dat ik toch wel wat anders wilde hebben.  

Het begon natuurlijk met allemaal leuke inspirerende Pinterest foto’s… Helemaal niet handig om te bekijken natuurlijk, want daardoor wilde ik nog liever een ander bed hebben. Mijn oude bed had een houten omlijsting en was hierdoor best wel aanwezig in mijn slaapkamer. Tijd voor wat anders!! Mijn bed heb ik omgeruild voor een boxspring. Ik heb bewust voor een witte boxspring gekozen omdat ik dit mooi overeen vond komen met mijn matras, die ook wit is. Zo werd het echt één geheel. Ik heb de pootjes onder mijn bed weggelaten, waardoor deze vrij laag staat. Mijn schoonzusje had dit ook gedaan en ik vond dit zo’n gaaf effect geven! Doordat het bed zo laag is en het verder geen omlijsting heeft, wordt het nog meer bij de kamer betrokken. Dat effect wilde ik juist creëren.
Verder heb ik gekozen voor een wit dekbedovertrek en witte kussens om het heel clean en simpel te houden, precies waar ik van hou. Ik vind het wel belangrijk om verschillende soorten materialen te gebruiken zodat het speels blijft en je een mooi contrast creëert. Zo heb ik gehaakte kussens, kussens met vacht en kussens met pompons gebruikt. Allemaal in witte kleuren, maar contrasterend door het materiaal. Boven mijn bed hangt een prachtig schilderij dat mijn oom voor mij heeft gemaakt! Mijn oom kan heel mooi tekenen, schilderen en beeldhouwen en maakt de mooiste kunstwerken. Ik wilde graag een gaaf schilderij boven mijn bed in de Native American stijl en heb aan hem gevraagd of hij dat voor mij wilde maken. Via Pinterest heb ik wat inspiratie opgedaan. Ik wilde graag een oude Indiaanse vrouw of man, maar ik wilde niet dat ze te erg de standaard indianenkenmerken zouden hebben, zoals een indianentooi en veren. De man op mijn schilderij heeft ook zeker de kenmerken van een Native American, maar is door zijn look nét even iets aparter. Dat sprak mij erg aan. Het schilderij is vrij groot en daarom echt een eyecatcher in mijn slaapkamer. Door zijn grijze/blauwe kleur is hij vrij neutraal en past hij perfect bij de rest van mijn slaapkamer. Ik ben er echt super blij mee en ik kijk iedere dag met veel plezier naar het schilderij en alle mooie details die erin zitten. Mijn moeder gaat nog een grijs kussen voor mij haken zodat de grijze kleur van het schilderij iets meer terugkomt in de kussens op mijn bed. Ik denk dat het dan nog meer één geheel wordt. Hieronder zie je het proces van mijn schilderij. Tof hè!? 


Voor mijn slaapkamer wilde ik een rustige uitstraling creëren in de Bohemian/Oosterse stijl.
Naast mijn schilderij en bed ben ik ook erg blij met mijn oude vintage deuren die ik heb opgeknapt en de oosterse lamp die boven mijn bed hangt. De slaapkamer wordt steeds meer naar mijn wens en smaak, waar ik natuurlijk onwijs blij van word! Voor de komende tijd wil ik nog een mooi plaid scoren met pompons en ben ik nog op zoek naar een mooi bankje/nachtkastje. 


Tot snel!

Liefs Kim,
Industrial.interieur