GIGA GUEST: Interieur-schatten van Ilse

30-04-2016

Mijn interieur schatten..
De allermooiste accessoires in huis vind ik toch wel de spullen die we zelf gevonden hebben in de natuur. Mijn man is duiker van beroep en vind regelmatig verweerd hout langs de waterkant. Zo heeft hij ook een houten maatstaaf gevonden waar je de peilschaal voor de waterhoogte op af kunt lezen. Deze hebben we laten drogen en toen geschuurd, vervolgens heeft hij een mooi plekje in huis gekregen. Er wordt regelmatig gevraagd naar het verhaal achter de houten lat, dan leggen we met trots uit wat het is en waar het vandaan komt. Trots op het werk van mijn man!
 

 
In ons huis staan ook verschillende gedroogde berenklauwen, deze hebben we langs het water of in het bos gevonden. Leuk is ook om ze wit te spuiten, geeft toch weer een ander effect. Wil je nou ook een gedroogde berenklauw in huis? Let er goed op dat deze wel helemaal uitgedroogd is, het sap van een berenklauw zorgt namelijk voor enorme blaren op je hand. Mocht je van plan zijn om een berenklauw uit het bos te halen doe dan voor de zekerheid handschoenen aan!
 


In mijn vrije tijd speur ik ook graag naar interieur schatten op marktplaats. Het liefst leuke spulletjes die ik in de buurt op kan halen. Zo zijn we op dit moment een retro commode aan het opknappen, deze hebben we voor een prikkie opgehaald niet ver van huis. Ook staat er in huis een vaas met een betonnen look, deze heb ik ook op marktplaats gevonden.
 

 
Meubelen zelf maken heeft toch echt wel mijn voorkeur. Zo hebben we ons tv meubel zelf uitgetekend en gemaakt. Op instagram zie je erg veel tv meubels die zelf gemaakt zijn van steigerhout, hier heb ik de inspiratie voor ons tv meubel uit gehaald. Samen met mijn schoonvader heb ik deze in elkaar gezet van steigerhout, later met witte beits een aantal keer afgelakt. Ook heb ik samen met mijn man een houten bankje in elkaar gezet, ook met hout die hij gevonden heeft tijdens het werk. Het is uiteindelijk een super uniek bankje geworden met een mooi verhaal.
 


Ik hou ervan om spulletjes een eigen touch te geven, het net even een andere kleur te geven of er andere knoppen op te zetten. Zo wordt het toch iets persoonlijker en net wat anders.
 
Liefs,

Ilse
@ilsedebruin
www.happyjune.nl