GIGA GUEST: Jet haar liefde voor vintage

21-05-2016

Ons interieur heeft in de loop der jaren al heel wat stijlen gehad; de voorliefde voor oud- en geleefd was hierin toch altijd wel een rode draad. Ik kan mezelf toch ook nog wel de tijd herinneren (toen mijn man en ik net gingen samenwonen) dat wij op meubeljacht gingen op de meubelboulevard bij ons in de stad.  Op de één of andere manier deed mij dit dan niet zoveel,  ofwel ik miste iets….Makkelijk is het natuurlijk om een bepaalde opstelling in een showroom van een meubelzaak af te rekenen en thuis neer te zetten. Maar voor mij hebben dergelijke aankopen geen sfeer van naturen, geen doorleefd karakter en voelt  voor mij dan ook heel statig en kil.

Uiteraard is niet alles bij ons thuis vintage, dat gaat mij iets te ver,  maar ik vind het een enorme uitdaging om nieuwe meubelitems te combineren met oude spullen en zo een warme sfeer en harmonie te creëren. Geef mij dus maar die “oude meuk” . Het idee dat een meubelstuk of accessoire een tweede of zelfs derde leven krijgt maakt mij blij!Ik weet ook, dat het veelal wel de kunst is om door de staat van vintage heen te kijken. Ik heb vaak genoeg van mijn man gehoord als ik weer eens met een nieuw aanwinst binnenstapte: sorry, maar wat moet je hier nu mee?? In gedachten had ik deze aankoop dan natuurlijk allang een metamorfose gegeven. Krijtverf bijvoorbeeld, vind ik hiervoor echt  een uitvinding: zonder schuren en gronden smeer je deze verf op bijvoorbeeld een kastje of tafel; deze verf geeft een mooie matte uitstraling en is dus ook nog eens heel makkelijk toe te passen!Mijn laatste aankoop is een bureaukastje wat  ik zag staan bij de plaatselijke Kringloop. Het staat nu te pronken in onze woonkamer.  Ik viel voor de schoonheid van dit item in de huidige staat, vandaar dat ik er nog niets aan heb veranderd. Best uniek dus voor mij maar ja in dit geval…. schilderen kan toch altijd nog?
 
Lieve groetjes,
Jet