GIGA GUEST: Kerst Met Finntage

22-12-2016

Nog heel eventjes wachten en ze zijn er weer: de kerstdagen! Iedereen om me heen zeurt er altijd over 'die verplichtingen', nou ik niet hoor! Ik vind het heerlijk, lekker degelijk. Eerste Kerstdag gaan wij naar de schoonfamilie aan de gourmet en tweede Kerstdag proeven we de kunsten van mijn moedertje. Er is toch niks fijner dan twee dagen VERPLICHT heerlijk eten en drinken met de liefste mensen om je heen? 's Avonds bommetje vol in je kloffie uitbuiken op je eigen bank. I love it! 

Hoe ik een aantal jaar geleden grandioos uit pakte met een grote boom, heb ik daar niet zo heel veel behoefte meer aan. Eerlijk gezegd is de reden daarvoor dat ik echt de boel moet omgooien in de woonkamer, en dingen tijdelijk weg moet zetten en ik had daar dit jaar niet zo heel veel zin in. Dit betekende echter niet dat er geen kerstversiering zou komen, want kerst zonder versiering is geen kerst!Ruim voor de Sint ben ik al begonnen, ernstig.. Maar ach die oude man komt hier toch niet meer! Ik vond het zo zonde maar een week of drie van mijn kerstfreubels te genieten dat ik dacht, hoppa ik begin er gewoon vast mee. Ons huis is stoer, dus ging op zoek naar bijpassende kerstspullen.

Mijn uitgangspunt waren mijn 2 kerstdoeken voor aan de muur. Hoe ideaal zijn deze?! Oke, het kost je 2 spijkers in de muur, maar ach, kijk die sfeer die ervoor terug komt. Ik koos voor een zwart exemplaar in de woonkamer naast de tv. En de andere groene, mag een paar weken mijn IXXI in de keuken verstoppen. Hij past er namelijk precies overheen!
Mijn grote metalen ster verhuisde weer naar beneden vanuit de slaapkamer en ik tikte nog een paar prachtexemplaren extra op de kop in mijn favoriete kleuren zwart en goud! En uiteraard mag echt fris kerstgroen ook niet ontbreken, ondanks dat ik dit jaar niet voor een grote knoeperd heb gekozen.

Op de markt kocht ik verschillend vers kerstgroen wat ik ruw heb verdeeld over verschillende vazen en flessen in huis. Ik heb er nog over nagedacht om er lichtjes en ballen in te hangen maar nee, less is more! Het groen met een prachtige vaas doet al genoeg van zichzelf. Ik kreeg er al snel een te popperig zoet gevoel van, past niet bij mij!  Zowel niet in mijn huis als bij mij overigens. ;-)In de keuken heb ik de traditionele kerstkleur KNALROOD toegevoegd omdat het zo mooi past bij mijn koelkast. Kerstbesjes en amaryllissen geven net wat extra’s aan het groen. En kaarsen uiteraard, veel kaarsen! In mijn favo kleuren groen, zwart en goud! In deze tijd zijn ze bijna de hele dag aan, ik hou ervan!

Ik ben blij met mijn “niet-kerstboom” versiering voor kerst! Het past helemaal in mijn Finntage stijltje: STOER GROEN WONEN.

Hele fijne feestdagen voor jullie! En alle goeds voor 2017.

Tot volgend jaar!

Liefs,
Sandra
@_finntage