GIGA GUEST: Kijkje in de keuken bij Femke

10-08-2016

Een kijkje in de keuken
Dit is mijn keuken, laten we het houden op; Klein maar fijn. Lang niet zoals ik hem zelf zou ontwerpen, maar hij functioneert! Net als in de rest van mijn huisje, is ook hier de basis wit. Ik zou opzich de achterwand graag willen voorzien van een kleurtje, maar ben er nog niet over uit welke dit dan zou moeten worden. Dus voor nu, white it is.

Toen ik begin April in trok, was het een blanco canvas. De afzuigkap hing erin en de kookplaat zat er, maar daar is ook alles mee gezegt. Via marktplaats tikte ik de, (perfect passende, lees: ocd...), Bosch koelkast op de kop. Toen leek het al wat meer een keuken te worden! Mijn grootste liefde staat er bovenop. Mijn airfyer, wat een aanwinst. Iedereen zou wettelijk gezien, zo’n ding in huis moeten hebben. Maar that’s a whole different story. Terug naar de keuken. Laten we wat meer in gaan op de details.Planken
Éen van de eerste dingen die opvalt is, dat ik geen bovenkastjes heb in de keuken. Aan de ene kant ben ik daar ZÓ blij mee, ik hou van open! Maar aan de andere kant, waar laat ik nu al mijn leuke zwart/witte mokjes, schattige kartonnen bordjes met kleine cactussen, die ik waarschijnlijk nooit ga gebruiken en mijn geweldige koper-kleurige bestek?!

Er werd al snel besloten dat er planken moesten komen. Ik koos voor stoer onbewerkt hout. Mijn zelf gemaakte kleding kast, is hier ook van gemaakt. Deze zal ik delen in een volgend artikel. De planken zijn opgehangen met basic plankendragers van de bouwmarkt. Nu hangen ze daar vol glorie, de perfecte plek om al mijn stylish verantwoorde prullaria te showen!Kruidenhouders
De echte Xenos-verslaafden onder ons, kennen ze vast wel. Deze schattige reageerbuisjes gevult met verschillende kruiden en specerijen. (Budgettip!) Ik zag ooit eens in een vlog, dit zelfde systeem voorbij komen, maar dan een leeg buisje voor een bloem o.d. Waarop ik dacht, dit kan ik zelf ook! Bij de Wibra, of all places, kwam ik deze leuke grote knijpers tegen, waar deze kruiden-buisjes precies in bleken te passen. May the odds be ever in your favor! Maar tegen de tijd dat ik de keuken een beetje klaar had, vond ik het zonde om ze te gebruiken voor bloemen of takjes, dus heb ik ze uiteindelijk maar gevuld gehouden en opgehangen in de keuken. En zeg nou zelf, aren’t they the cutest?Pollepelpottenenandereprullaria
Last but not least, kennen we allemaal de bekende pot met pollepels. Ik had hem ook. Een lege augurken pot, zonder etiket. Dat begint toch te vervelen na een tijdje. Laat ik nou een paar weken terug, deze olijf-kleurige schoonheid tegen het lijf lopen in de kringloopwinkel! Het is natuurlijk gewoon een grote vaas/bloempot. Maar hey! Hergebruik! Ik vind het een leuke opvallende kleur, tussen al het schattige zacht roze en het harde witte. In combinatie met de bekende instagram eenheidsworst, de hay schaar en de evenal bekende Nicolas Vahé producten, vind ik dit toch best een schattig hoekje geworden.En dat is hem, mijn huurhuis keuken! Ik ben onwijs benieuwd hoe jullie je keuken gestyled hebben en ik heb winactie hierover, geplaatst op mijn instagram account @Femkeeeh

Ik zou het onwijs leuk vinden als je mee doet!

Lots of love, see you soon!
XO Femke