GIGA GUEST: Kim's Etnische Stijl

13-03-2016

Ik kan oprecht zeggen dat mijn stijl de afgelopen jaren behoorlijk is veranderd. Mijn oude slaapkamer bij mijn ouders heeft heel wat veranderingen moeten doorstaan. Van bruin/roze naar pastel en tot slot naar volledig zwart&wit. Ik woon nu vijf maanden op mijzelf en ik merk nu al dat mijn interieur stijl aan het veranderen is.
 
Ik begin me steeds meer te interesseren in de etnische stijl. Kenmerkend hiervoor zijn materialen zoals hout, aardewerk, bamboe, riet & rotan.  Er worden vooral heel veel natuurlijke materialen gebruikt. Verder wordt er veel gebruik gemaakt van maskers aan de muur, beeldjes, mandjes, kaarsen, poefs en kleine tafeltjes. Ik word hierin voornamelijk geïnspireerd door de verschillende landen en culturen en vind het heel tof om dit in mijn interieur terug te laten komen. Benieuwd hoe ik dit doe? Hieronder zal ik een aantal voorbeelden noemen.
 
RIET & ROTAN

Op mijn kookeiland heb ik een ijzeren mand staan met verschillende accessoires.   Bij de kringloop heb ik 2 rieten mandjes gescoord die ik vervolgens wit heb gespoten.  Daarnaast heb ik er een houten snijplank ingezet. Door verschillende accessoires van hout en rotan bij elkaar te zetten creëer je een leuk geheel en versterken de materialen elkaar.
Boven mijn kookeiland hangt een rotan lamp van de Ikea. Ook deze heb ik wit gespoten. De bruine rotan kleur vind ik niet zo mooi bij de rest van mijn interieur dus daarom kies ik er vaak voor om het wit te maken.  De lamp heeft een mooie, rustige en natuurlijke uitstraling.
 

 
AARDEWERK
Ik ben gek op kringloopwinkels en heb hier verschillende items gekocht.  Ik was al een tijdje opzoek naar mooie potten voor op mijn salontafel en ik heb er daar een aantal kunnen vinden. Deze heb ik geverfd omdat ze eerst rood waren. Ik kreeg meteen een oosters gevoel bij deze potten door de ronde vorm en uitlopende hals. Ik kon niet wachten om deze met de rest van mijn interieur te stylen.
 

 
AAN DE MUUR
Ik ben GEK op portretten van oude personen. Personen met een karakter, personen waaraan je ziet dat ze een hele geschiedenis hebben, ik hou ervan! Een touch van de native americans maakt het helemaal af en zorgt ervoor dat ik ze op groot formaat in mijn huis wil hangen.
 
In mijn slaapkamer hangt een groot schilderij van een native american. Mijn oom heeft deze voor mij geschilderd. Hier heb ik in mijn vorige blog over geschreven. Boven mijn bureau komt een grote IXXI van een oude dame. Een dame met karakter en een hele toffe uitstraling. Ik kan niet wachten totdat hij binnen is!
 
Tot slot heb ik 2 spiegeltjes met een oosterse sfeer gekocht. Ik was opslag verliefd! De vorm van de spiegels sprak me meteen aan en je raad het vast al… Ook deze zijn van een wit kleurtje voorzien.  Deze zijn momenteel aan het drogen en krijgen een mooi plekje aan de muur.
 

 
Zoals je hebt kunnen lezen inspireert de etnische stijl mij enorm en op bovenstaande manieren probeer ik deze stijl in mijn interieur te verwerken. Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen inspireren. Een tip voor als je ook van verschillende culturen houdt: het boek Before they pass away is amazing! Dit boek blijft me keer op keer weer inspireren.
 

 
Liefs Kim