GIGA GUEST: Kim's Tips Voor Kleine Ruimtes

23-04-2016

TIP 1: KLEURGEBRUIK
De eerste tip gaat over kleurgebruik. Door lichte kleuren in je interieur te verwerken lijkt je huis al snel groter en ruimer. Al mijn muren zijn wit en dit geeft een heerlijke rustige uitstraling. Ik ben een groot liefhebber van zwart, maar probeer dit voornamelijk in accessoires terug te laten komen zodat het geheel toch rustig blijft. Verder heb ik een witte bank die echt het middelpunt is in mijn huis. Ik heb lang getwijfeld of ik wel een witte bank moest nemen. Het is toch vrij besmettelijk zo'n witte bank, maar uiteindelijk ben ik heel erg blij dat ik het gedaan heb. Mijn bank staat vrij centraal in huis en is door zijn witte kleur 1 geheel met de rest van mijn woonkamer. Met schapenvachten en kussentjes geef ik wat meer kleur aan het geheel en geeft het een speels effect. TIP 2: OPBERGEN
Klein woonoppervlak, maar veel spullen? Dat vraagt voor een beetje creativiteit. Ik hou niet van veel 'prullen' in huis en word echt onrustig als alles in het zicht ligt. Naast mijn erker staan 2 ingebouwde boekenkasten. Hier heb ik een aantal grote ijzeren bakken ingezet. Ideaal voor alles wat je niet in het zicht wilt hebben. Hamer, verf, spijkers, inpakpapier en ga zo maar door. Naast dat de bakken erg stoer staan zijn ze dus ook erg geschikt om van alles in op te bergen. Verder zijn de pax kasten van Ikea ook ideaal! Deze kasten kan je naar eigen wens indelen en hebben zeeën van opbergruimte. Naast mijn kleding stop ik ook mijn stofzuiger en woonaccessoires die ik niet gebruik in mijn kasten, ideaal! Deurtje dicht en niemand die het ziet!TIP 3: RUIMTELIJKE MEUBELS
Je creëert een ruimtelijk effect door meubels te kiezen die op een pootje of wieltjes staan. Hierdoor heb je de mogelijkheid om onder het meubelstuk door te kijken waardoor het veel ruimtelijker oogt. Mijn bank staat op kleine pootjes en mijn salontafel staat op wieltjes. De meubelstukken zijn aanwezig, maar dit blijft in balans door het ruimtelijke effect.  Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad en er wat inspiratie uit hebben opgedaan! 

Liefs, 
Kim 

P.S. Mijn instagram naam is veranderd. Je kan me vanaf nu volgen onder de naam: @bykimhuisman