GIGA GUEST: Mooi Rood Is Niet Lelijk Bij Sandra

09-10-2016

Nu de herfst en winter er weer aankomen moeten van mij zo snel mogelijk die zoete kleurtjes uit huis!

Eerlijk gezegd zijn de herfst / winter mijn favoriete seizoenen in huis. Heerlijk vroeg donker, kaarsjes aan, rood wijntje en onder een kleedje zappend languit op de bank. ;-)

Eigenlijk maak ik in de zomer al plannen voor mijn nieuwe warme herfsttint in huis. Zo gebeurde het dus ook dat met 35 graden mijn nieuwe rode schaapje binnen kwam. Wowie precies zoals ik hem me had voorgesteld in een prachtige dieprode kleur.

Bordeauxrood….nooit gedacht dat dat hier in huis zou pronken, het deed/doet me toch altijd een beetje aan vroeger denken, aan de Perzische tapijtjes bij mijn Oma, beetje suffig gevoel kreeg ik er altijd van. Maar nu ben ik om hoor, de winkels staan bomvol met deze prachtige warme wintertint.

Ik werd eigenlijk op het idee gebracht door mijn nieuwe schilderij, de nieuwe IXXI. Ik realiseer me nu trouwens ook dat ik deze ook nog niet aan jullie heb laten zien. Sinds een paar weken pronkt hier een prachtige pauw aan de muur. Ik was best wel uitgekeken om mijn bloemenexplosie en daar moest iets prachtigs voor terug komen.Na lang wikken en wegen (want ik ben nogal een twijfelkont) besloot ik deze pauw aan te schaffen, toen hij binnen kwam viel me gelijk de dieprode kleur in zijn veren op en dacht direct: JA! Dat wordt mijn nieuwe winterkleur. Ook prachtig passend bij het goud.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat het me nog niet echt meeviel de juiste roodtinten bij elkaar te zoeken, want naast een twijfelkont ben ik ook nog pietje precies….duszzz… Maar mijn startpunt was mijn nieuwe schaapje, die had precies de juiste kleur, daarnaast wilde ik nog graag een ingelijste afbeelding, een mooie eyecather (vaas) wat kussens en een plaid.Wat betreft de afbeelding, ik weet niet, het is een beetje een tic van me dat ik naast de afbeelding aan de muur ( pauw) geen andere afbeeldingen ingelijst wil hebben in dezelfde ruimte, dus ging op zoek naar een tekst en Yes….prachtige poster vond ik, in bordeauxrood met de tekst BLOOM! In het goud, made for Finntage! ;-), Hoppa dat was nummer 2.

Ik ben niet zo bang uitgevallen om drukke prints met elkaar te combineren in huis, dat geeft ook het beste mijn “eigen” stijl weer.  Dus ik ging op zoek naar bonte kussens voor in de bank. Ik liep tegen 2 prachtige “oma exemplaren” aan. Ze passen prachtig bij mijn al bestaande kussens in de groen en grijstinten. Een mooie dieprode geslepen vaas en  een lekker warm gehaakt plaid en mijn lijstje was compleet.Kaarsen en bloemen zijn sowieso een simpele manier om een kleuraccent aan te brengen in huis, dus die mochten natuurlijk ook niet ontbreken.

Ik ben blij met het eindresultaat, lijkt toch weer een hele andere woonkamer met deze nieuwe kleur. Ik denk ook altijd wees niet te bang met een gekke accentkleur, het kan zo’n verrassend effect geven en een paar accessoires zijn makkelijk te vervangen. Uiteraard wel passend bij de rest van je interieur, dat zorgt weer voor rust en stijl. Hebben jullie je huis al winterklaar? ;-)

Tot de volgende keer!

 Liefs Sandra
@_ finntage