GIGA GUEST: Muk In De Spotlight

07-12-2016

December is gearriveerd, de meest donkere maar ook gezelligste maand van het jaar! Zelfs in ons witte huis is het donker en al gauw vond ik het het niet zo gezellig. Het was nog net iets te vroeg voor de kerstboom, en omdat ik al met warme materialen had gewerkt, besloot ik met licht aan de slag te gaan!
 


Een rondje kringloop leverde al een boel moois op. Verlichting kan erg duur zijn, met een klein budget kan het dus lastig zijn om voor maar een tijdelijke periode aan de verlichting in huis te denken. Bij veel kringloopwinkels is er een heuze kerst afdeling, ideaal om goedkoop leuke verlichting te scoren!
 
Ik koos voor simpel setjes kerstverlichting met 20 lampjes, deze heb ik bovenop de hoge kast gelegd in de keuken, dit geeft een heel sfeervol en gezellig effect! Omdat het licht van boven komt valt het als het ware als een warme deken over je heen.
 

 
Daarnaast koos ik ervoor om op een speelse manier licht toe te voegen. Ik kocht op een rommelmarkt een stoer mandje, deze hing ik op aan een spijker aan de muur. In dit mandje legde ik cottonball lights, die ik ’s avonds aan zet om toch een beetje verlichting toe te voegen aan de eethoek. Op deze manier hoeft niet het licht boven de eettafel aan, wat een stuk feller is.
 
Daarnaast scoorde ik kleine sets met kerstverlichting op batterijen, deze drapeerde ik over de lijsten naast de televisie. Het licht is niet te fel, waardoor het niet stoort tijdens het kijken naar de televisie. Ook decoreerde ik hiermee een houten kerstster. Overdag stoer hout, en ’s avonds warm licht!
 

 
Verder heb ik gebruik gemaakt van de normale verlichting, maar deze op dimmers aangesloten. Zo kun jezelf de sterkte regelen en wordt het niet kil maar sfeervol. Naast de bank hebben we een vloerlamp geplaatst, zo kun je nog fijn iets lezen in de avond!
 
Binnenkort is het tijd voor de kerstversiering, deze krijgt al langzaam een plekje in huis, meer daarover in mijn volgende blog!
 
Liefs,
Muk