GIGA GUEST: Nieuw kleurtje!

05-04-2017

Precies één jaar geleden was de oplevering van onze nieuwbouw woning. We hebben er destijds voor gekozen om op de lange wand een lambrisering van 90 cm hoog, in de kleur Gesteente (groentint), aan te brengen. Na een tijdje begon het bij mij alweer te kriebelen dus de kleur heeft er welgeteld tien maanden op gezeten ;).
  
In een vorige blog heb ik al eens aangegeven dat ik in het begin nog zoekende was naar een stijl. Het gebruik van de kleur groen was voor ons beiden geheel nieuw, maar al gauw werd ik verliefd en begon ik het in iedere ruimte door te voeren. Ik neig vooral naar het donkergroen, legergroen en olijfgroen; het stoere dus. De kleur Gesteente matchte eigenlijk niet meer zo en achteraf vond ik het ook te zacht en meer neigen naar blauw.
 
       
 
Omdat ik de kleur groen ook echt miste in de keuken (de lambrisering liep tot het aanrecht) was dat een goed moment om eens na denken over een nieuw kleurtje en het ophogen van de lambrisering. Best wel een klusje dus dat moest in goed overleg met "de uitvoerder": vriendlief! Zucht, hij zag me alweer aan komen ;). 
Gelukkig was hij het met me eens dat de keuken wel wat gezelliger kon. We hebben er destijds voor gekozen om geen gebruik te maken van tegels in de keuken dus de wand achter het aanrecht was gewoon wit. Hierdoor kwam de keuken, in onze ogen, niet tot z'n recht.
 

 
Er zijn weken overheen gegaan voordat we uiteindelijk een beslissing hadden genomen. Het moest stoer worden, maar niet TE donker. We zijn we gegaan voor de kleur mat Reptiel(afneembare verf) en wat zijn we blij met het eindresultaat! Het oogt veel warmer, knusser en stoerder en onze meubels komen veel beter tot z'n recht. 
  
Wat de keuken betreft, dit hadden we veel eerder moeten doen! Het blad komt nu veel mooier uit en er is meer eenheid ontstaan tussen het woongedeelte en keuken. 
Binnenkort wordt er nog een groen vlak op de andere muur, naast de kastenwand in de keuken, aangebracht. Dan is het helemaal af! 
 
Lijkt het je leuk meer te zien? Dan kun je mij volgen via Instagram @inhuis_bij__linn88.
 
Liefs Lindy