GIGA GUEST: Op De Bank Bij Marit

05-02-2017

Het kiezen van een bank vind ik altijd een van de moeilijkste dingen die er is. Het is een groot object in de woonkamer en erg sfeerbepalend. Tijdens het zoeken naar de perfecte bank, lag onze voorkeur bij een hoekbank, het liefst in een lichtgrijze kleur.

Echter naarmate het huis meer bewoonbaar werd en de eerste meubelen binnenkwamen, moesten wij al snel concluderen dat een grote hoekbank gewoon echt niet ging passen. Als wij de ruimte luchtig en niet te propperig wilde houden, moesten wij echt van het idee afstappen dat een hoekbank de ideale bank was. In andere huiskamers staat het prachtig, maar met onze indeling van de ruimte gewoon niet.
 

 
Al snel viel ons oog op de mooie collectie Rodeo banken van Be Pure. Deze basic model bank heeft een mooie hoge rugleuning, wat wijzelf erg prettig vinden. De bank staat hoog op zijn ijzeren poten, waardoor het geen zwaar massief object word in de huiskamer en lekker luchtig blijft in de ruimte.

Over de kleur hebben we wel even zitten twijfelen. De leren cognac variant vonden wij het mooist, maar aangezien onze eetkamerstoelen ook al cognac werden, werd dat iets te veel een oranje oase voor mij.
Uiteindelijk zijn we voor zwart gegaan, en aan die gedachte moest ik wel even heel erg wennen. Alle verzamelde sfeerplaatjes van Pinterest kon ik gaan verwijderen en het hele kleurenpallet moest worden omgegooid. Nee zwart had eerst echt niet mijn voorkeur. Ik was bang dat het te aanwezig zou zijn en het de ruimte heel klein zou maken door zijn donkere kleur.

Maar het tegendeel werd bewezen. Toen eenmaal de keuken met zijn zwarte bovenkastjes stond, en het mij verwonderde hoeveel diepte dit eigenlijk gaf aan de ruimte, durft ik het toch wel aan.
 

 
De bank is een 2,5 zits, hierdoor kunnen wij met z’n tweeën uitstekend ruim zitten, echter misten we wel het genot om je benen te kunnen strekken en een beetje onderuit te kunnen liggen. Maar dat is bij deze bank ook geen probleem. In de Rodeo serie hebben ze namelijk ook een erg fijne poef. Deze is redelijk aan de grote kant, maar daardoor kunnen we er wel een soort van hoek/loungebank van maken, en is deze makkelijk aan de kant te schuiven als we meer ruimte nodig hebben.
 
Overdag staat de poef vaak haaks op de bank in de hoek, als extra zitplaatsen, of in het midden van de woonkamer als een soort tafeltje. ’s Avond schuiven we hem tegen de bank aan en liggen we uiterst relaxt te genieten van een serie op tv.
 

 
Uiteindelijk ben ik erg blij met de keuze voor deze bank. Hij is niet groot en massief en door de poef heb je toch nog een soort van hoekbank idee. En als je zo’n verander mens bent als ik, is het erg leuk dat je met deze meubelen alle kanten op kan.
 
 
Liefs Marit
 
@dutchhomedeco