GIGA GUEST: Pasen Bij Sandra

23-03-2016

Na mijn blauwe avontuur van vorige week (bedankt nog voor jullie toffe reacties), ben ik me maar eens gaan storten op de paasversiering in huis. Ik had mezelf voorgenomen het niet zo gek en uitbundig te doen als met kerst, moet jullie bekennen… niet gelukt!Ik hou van Pasen! Heerlijk met de hele familie aan de brunchtafel met zelfgemaakte freubels. Ook zitten we dichter tegen de zomer aan dus de zon schijnt meestal. Ja, een “versierd” paashuis hoort daar ook bij voor mij. Dus zodoende ging ik weer op pad.

Maar tjee dat viel nog niet mee. Want de winkels liggen echt vol met de traditionele spulletjes. Sorry als ik iemand beledig ;-) maar echt. Ik ben allergisch voor paastakken met hangers in pastelkleuren! Lichtroze, mintgroen, ijsblauw, paasgeel….. Brrrr nee niks voor mij! Buiten dat was ik ook echt op zoek naar spullen die bij mijn stoere en industriele woonstijl passen. Mijn inspiratie voor Pasen was een hele toffe prijs die ik in januari won via Instagram. Een prachtig geometrisch lasergesneden konijn uit MDF. Een kunstwerkje op zich. Deze heeft een mooi plaatsje gekregen tegen mijn zwarte krijtbordwandje in de keuken. Dat contrast van zwart en wit is echt heel gaaf. Deze bunny mag ook zeker blijven na Pasen. Zo had ik voorzichtig al een beginnetje gemaakt, 2 maanden voor Pasen. Maar ik zeg altijd maar zo… goed werk heeft tijd nodig!

Zwart witte paasversiering had ik in mijn hoofd zitten, maar dit vond ik toch ook wat saai. Ik bedacht daar uiteindelijk een toefje paasgoud bij. En ik (pietje precies) wilde zelfs in de keuken in detail treden, dus alleen paaseitjes met een gouden papiertje, tot ongenoegen van hier thuis, want goud is wit en witte choco is 'vies'! Dus..

Maar goed, bunny aan de muur, paashaas op tafel, tekstbord voorzien van een paastekst en een zwart gespoten kipje op de afzuigkap maakte mijn keuken paasklaar. Op naar de woonkamer.Bij Pasen horen voor mij zeker ook paastakken, paasbloemen en bolletjes, maar dan net even in een ander jasje. De paasbollen heb ik gecombineerd met betonnen bakjes voor een wat robuuster effect. Mijn paastakken en bloemen heb ik niet in glas maar in grote stoere vazen gezet, wat een mooier contrast geeft. Als je problemen hebt met de lengte van de bloemen, een tip… folie onderin! Dat haalt de bos omhoog.De linkerkant van onze tv kast is een “soort altaar” waar ik om de zoveel tijd van alles en nog wat tentoon stel, hier kon ik helemaal los. Ik heb een prachtige print van een schattig konijn laten uitvergroten en ingelijst in een lijst, die ik zelf zwart gespoten heb. Daarnaast liep ik tegen een te grappig ei met oren (deze was roze, maar spuitbus doet wonderen) en een gouden ei spaarpotje aan, helemaal zoals ik in gedachten had.

Mijn stoere paashuis is klaar. Nu nog zon aankomend weekend en ik ben blij! Ik wens jullie allemaal een heel fijn paasweekend en tot snel.Liefs Sandra

Instagram : _finntage