GIGA GUEST: Rianne's DIY-tips

02-03-2016

De maanden na de feestdagen, zijn echt de maanden waar het minder weer is en je dus ook amper buiten komt. Hierdoor blijf je liever binnen, met een dekentje bij de kachel. Hierdoor heb je wel genoeg tijd voor leuke, maar eenvoudige do it yourself knutsel-frutsel-opdrachtjes. Omdat ik van natuurlijke materialen hou, heb ik voor jullie drie leuke voorbeeldjes op een rij gezet waarmee je aan de slag kan.

VOORBEELD 1: Een mooie tak
Wat je allemaal wel niet kan doen met een mooie tak. Hij staat vaak al mooi puur natuur in je kamer of met een stoere looplamp eromheen gedraaid. Of je kan doen wat ik gedaan heb.. Ik heb de tak eerst goed laten drogen en daarna opgeschuurd met schuurpapier. Hierdoor is de tak gladder geworden, waardoor ik hem makkelijker kon schilderen. Vervolgens ga je aan de slag met goed plakkende tape, waardoor de verf straks niet door kan lekken. Je kan de tape in verschillende vormen op de tak plakken, denk aan driehoeken, vierkantjes, cirkels, rechthoeken of andere mooie geometrische vormen. Als je dat gedaan hebt kun je aan de slag met verven. Ik heb zelf matte muurverf gebruikt, dit droogt namelijk snel. Maar bij de action hebben ze ook hobby-verf waar het makkelijk mee kan. Als de verf goed is opgedroogd (ja geduld..) kan je de tape er voorzichtig afhalen. 

En dan kan het versieren beginnen met linten, koord, veren, pompons, wol, bedeltjes, schelpen er zijn genoeg leuke dingen die je vast nog ergens in huis hebt liggen!

VOORBEELD 2: Een sloophouten bankje
Een houten bankje, iedereen heeft/wil er wel een. Het is leuk om deze zelf te maken! De plank hoeft niet zo heel erg breed te zijn. 15-20 cm is al voldoende! De lengte kun je natuurlijk zelf bepalen, houd er alleen wel rekening mee dat de poten er nog onder moeten komen. De poten kun je er gemakkelijk onder vastschroeven, en het bankje is klaar om gestyled te worden. VOORBEELD 3: Een houten fotolijstje
Je hebt een plank nodig van ongeveer 12-15 mm dik en 10 cm breed. De lengte ligt natuurlijk volledig aan hoe groot je je fotolijst wil maken. Ik heb zelf gekozen voor twee stukken van 35 centimeter en twee stukken van 45 centimeter. Dezze heb ik vervolgens verstek gezaagd en in de twee planken van 45 centimeter heb ik een gaatje geboord voor het touwtje wat je er uiteindelijk tussenspant. Daarna heb ik de planken verlijmd. 

Ik heb een leer koortje bij de plaatselijk schoenmaker gekocht en die erdoor heen gehaald zodat je met een klem er mooie kaarten in kan hangen en er is ook nog ruimte om er ook iets in te zetten bijvoorbeeld een klein beeldje!Genoeg inspiratie voor de komende weken?

Liefs Rianne
IG: @aarnsrianne