GIGA GUEST: Sandra Gaat Voor Goud

18-06-2016

Meerdere malen heb ik geprobeerd wat kleur in huis toe te voegen de laatste tijd. Ik kan het me niet meer voorstellen nu, maar ik heb toch echt een mintgroene en babyroze periode in mijn huis gehad. Weliswaar was dit voor de verbouwing, maar toch.. 
 
Zoals jullie weten heb ik een stiekeme voorliefde voor blauw en groen! Daarnaast neig ik toch ook telkens naar de wat warmere tinten grijs en zwart, dit als basis, om fijn mee te kunnen combineren. Maar nu tegen de zomer voelt dit toch ietwat winters aan, dus ik heb de laatste tijd wat geexperimenteerd met oudroze en rood. Dit was nog terug te zien in mijn vorige blog. Maar.. ook hier werd ik toch onrustig van! De spulletjes stonden dus ook niet lang, het pastte niet bij het 'Finntage-sfeertje'. 


 
Dus ik ging op zoek naar iets anders (yep, alweer!). Soms heeft een huis misschien wel helemaal geen extra accentkleur nodig, maar ik had iets in mijn hoofd en dan moet het er ook echt gewoon meteen komen. Ik bekeek daarom nog eens kritisch mijn spulletjes en ineens viel mijn oog op de gouden accenten van mijn porceleinen popjes. En ja hoor dat was 'm: GOUD IT IS!

Ik was heel ambitieus en enthousiast en bestelde meteen een gouden bijzettafel, maar nee.. Dat was voor mij direct teveel van het goede, dus kwam ik er op deze manier achter dat het echt de kleinere accessoires moesten zijn. In het kader van: 'less is more'. En mijn jacht was begonnen, ik ben heel gericht op zoek gegaan naar wat gouden details. Dit was best nog een klusje, want je moet echt oppassen dat je huis er niet uit komt te zien als een grote kerstbal. En dan heb je ook nog eens de keuze tussen mat en glimmend, stoer en kitsch goud.. Ik ging uiteraard voor de stoere matte tint! 
 
Mijn startpunt was een prachtige poster met een simpele gouden cirkel, zwarte lijst er omheen en het begin was er. Goud kan echt heel stoer zijn mits je het combineert met andere pakkende stoere items. Zo kocht ik ook twee prachtige hangbloempotjes voor mijn stoere hangplanten en een gouden potje voor mijn pilea. Bedenk nu maar eens dat hier een geranium in zit #danheppietocheenheelanderbeeld? 
 


Bij de kringloop liep ik tegen twee oude messing/gouden borden aan en een grote kandelaar. Deze laatste gecombineerd met een mooie dikke kaars is een echte eyecatcher. Borden of dienbladen vind ik trouwens hele toffe accessoires, het brengt een groepje losse items zo mooi samen als je het er rechtop achter zet. 
 
Via Instagram liet ik ook nog door iemand een heel tof zwart bordje op maat maken met daarop in het goud geschilderd: GOLD. Helemaal in mijn Finntage stijltje. Wat gouden kaarsen, een klemlamp en een prachtige print met gouden monsterablad maakten het plaatje helemaal compleet! Ik word er echt heel blij van! Dit metaal is toch een extra accent in huis, zonder dat het een kleurexplosie geeft en ik word er ook niet onrustig van.. Ook belangrijk! Het oogt stoer, staat prachtig bij de rest en ook heel belangrijk passend bij mijn nieuwe IXXI voor aan de muur. Daar heb ik natuurlijk alvast rekening mee gehouden. Misschien zien jullie hem de volgende keer! 

Tot de volgende X !


Liefs,
Sandra

­Instagram : _finntage
Facebook: Finntage