GIGA GUEST: Sandra's Meubels Met Een Verhaal

14-05-2016

Zoals jullie al eerder in mijn blogs hebben kunnen lezen omschrijf ik mijn woonstijl als stoer vintage industrieel. Dit is een goede compromis met mijn wederhelft, want toen ik over een 100% vintage woonstijl begon, had hij het idee dat hij zou binnenstappen in een bejaardentehuis, mannen;)..Ik hou van stoere elementen en eyecatchers in huis gecombineerd met doorleefde, vintage spullen. Ik ben altijd op zoek naar bijzondere items via onder andere: marktplaats, marktjes, kringloop, vintage winkels, webshops en soms pik ik wel eens iets bij familie uit huis!

Een enorme zwak heb ik voor  oude industriële vintage bakken, krukjes en kisten. Ik sleep ze door het hele huis heen! Deze zijn ook zo geschikt voor diverse doeleinden, er hebben al kruidenpotjes, planten, bloemen, tijdschriften, speelgoed, rommeltjes en nog veel meer in gelegen. Ik combineer deze accessoires  graag met nieuwe items en probeer er met deze mix mijn “eigen” stijl aan te geven.Later ontstond eigenlijk pas mijn liefde voor doorleefde meubelstukken. Bij familie vond ik mijn prachtige kast! Ik ben daar werkelijk waar jaren langs gelopen zonder die kast maar 1 blik waardig te gunnen en ineens viel mijn oog erop. “Sneaky” zei ik dat ik dat ik het wel erg vol vond in hun gang met die kast en dat ik hem wel kwijt kon, en warempel.. ineens stond hij in ons huis! ;-)

Op dat moment was hij nog helemaal dekkend roomwit geverfd en laat dit nou net totaal niet mijn smaal zijn. Maar ik had allang aan de binnenkant gezien dat er een prachtige houtsoort onder zat. Twee weken lang ben ik bezig geweest met een verf, föhn en krabbertjes en tadaaaaa: wat een prachtexemplaar is het geworden. Als detail heb ik de kastknopjes matzwart gespoten voor de stoere afwerking en echt deze kast gaat nu nooit meer weg! Bijna wekelijks staat er een nieuwe tentoonstelling bovenop!

Mijn keukentafel is ons ook heel dierbaar, ik heb hiervoor maanden moeten speuren op Marktplaats. Ik had een tafel in mijn hoofd waarvan het model overal verkrijgbaar was, nieuw. Maar het moest ook dit keer een oudje zijn! Na de zoveelste zoekopdracht binnen een straal van 50 km (dit is namelijk de max voor de chauffeur, lees: man), vond ik 25 kilometer verderop de tafel die ik precies bedoelde! Een ronde 'boerentafel' met een strak onderstel. De meeste ronde tafels hebben krulpoten en dat is voor mij echt té landelijk. Het was dus een hele klus om deze tafel te vinden, maar zo zie je maar: de aanhouder wint. Met gierende banden hebben we de tafel de volgende morgen opgehaald, omdat ik bang was dat ik overboden zou worden. Uiteindelijk bleek er ook nog een mooi verhaal aan de tafel te zitten. Het was een familie erfstuk, de vrouw des huizes van 60+ had er als klein kind nog spelletjes aan gespeeld. Ik vroeg me nog af waarom je dan zoiets wegdoet, maar hij pronkt nu gelukkig hier in huis. Ik heb hem lichtjes opgeschuurd, ingewaxt en neergezet. Elke dag word ik nog blij als ik hem zie staan. Sindskort heb ik er een mix van stoelen aan staan en dat contrast met de oude tafel, met de hippe moderne stoelen. Ik hou ervan! 


En dan mijn salontafel, deze heb ik pas twee weken staan. Ook dit is een item waar ik al even naar op zoek was, leuk al die kleine tafeltjes maar voor mij totaal niet praktisch. Ik vind een groot exemplaar namelijk veel handiger! Maar ook dit moest een stoere, doorleefde tafel zijn. Ik had al veel vaker een salontafel gezien met prachtige oude wielen eronder, maar vele waren mij nog net iets te 'netjes'. Twee weken geleden tijdens mijn snuffelrondje in de buurt liep ik er tegenaan. Een oude boerendeur gemaakt op een industrieel onderstel. Ik was op slag verliefd. Ik vond hem wel nog ietwat te glimmend en ben er met een schuurmachine nog overheen gegaan en de volgende dag stond die al in huis. 

Na de kast en de eettafel, is dit een prachtige nummer drie van de verzameling 'meubels met een verhaal'. Drie keer is scheepsrecht toch? 


 

Tot snel!

Liefs,
Sandra
@_finntage