GIGA GUEST: Sandra Zorgt Voor Pit In Huis

07-01-2016

Nieuwjaarveranderingsdrang & meer zwart in huis voor meer pit.
Allereerst bedankt voor de superleuke reacties op mijn eerste blog, wordt ik blij van! Als die “kerstmeuk” uit huis is, begint het elke keer weer te kriebelen: dan heb ik extreme veranderings-/verschuivingsdrang. Als dit gevoel mij bekruipt moet er ook meteen veranderd worden. Een hele dag heeft het geduurd voordat ik alles op zijn kop heb gezet.

Dit jaar koos ik voor wat stoerdere kerstversieringen, nu deze eruit zijn en de dingen weer op zijn plek staan, kon ik maar niet wennen aan mijn nieuwe/oude spulletjes. Ik miste de pit! Van mijn zwarte/stoere kerstversiering.  

Ben eerst eens met wat meubelstukken gaan schuiven, de tv kast en mijn pronkstuk omgewisseld. Kleine moeite ( nou uh het verschuiven wel, #moetalleendevolgendexonthoudenwaardestekkersvandetvterugmoeten) maar groots effect, de zithoek wordt ineens intiemer! Mede doordat de tv nu wat dichter bij mijn favoriete hoek in de bank staat. Om deze hoek “vechten” we nog net niet iedereen het huis uit, maar de regel geldt wel: wie het eerst komt..Nooit gedacht dat ik een liefde voor zwart zou krijgen in mijn interieur. Ik startte vorig jaar na de grote verbouwing met accessoires in koperkleur toen mintgroen en nu dus zwart! En ik denk dat dit mag blijven. Zwart heeft de laatste jaren nooit gedomineerd in mijn huis, terwijl het zo’n gaaf, pittig effect geeft!  Ik betrap mezelf erop dat de zachtere kleuren in huis steeds vaker vervangen worden. Onze meubelstukken hebben bijna allemaal een houtbasis gecombineerd met staal , een diep donkerblauwe bank, lichte muren en een eiken vloer. Een stevige basis die met vrijwel elke kleur te combineren is. Mijn liefde voor zwart is denk ik begonnen na de keuze voor mijn prachtige IXXI, de achtergrond bestaat namelijk uit zwart. Met deze eyecatcher verdween de wat zachtere sfeer uit huis en daar hoorde echt andere accessoires bij.Wat ik de afgelopen jaren wel heb geleerd qua accessoires is “Less is More”. Ik kies steeds bewuster voor echte eyecatchers, mooie kandelaars, glaswerk, gave kussens en plaids en grote planten in “aanwezige” potten of manden. Ook hou ik van groepjes maken, diverse items bij elkaar in verschillende hoogtes geven echt een groots effect. Afgelopen week heb ik mijn “zwartcollectie” uitgebreid met een zwart schapenvel, een prachtig Sophia schilderij en een paar zwarte betonnen kandelaars. De balans na kerst is weer terug!Zoals ik jullie in mijn vorige blog vertelde wonen wij in een splitlevel woning wat betekend dat alle verdiepingen met elkaar verbonden zijn door kleine open trapjes. Onze keuken zit weliswaar op een andere verdieping maar is verbonden door een trapje van 7 treden met de woonkamer. De stijl van onze woonkamer is dus hetzelfde als onze keuken. Nu de woonkamer weer in balans is, kan de keuken niet achterblijven vind ik! Ik heb voorzichtig een begin gemaakt om meer zwart ook naar beneden te verhuizen. Een nieuwe stoel is reeds gearriveerd, de rest is onderweg, dus wordt vervolgd! Hieronder vast een “sneekpeek” .Tot snel!

Liefs Sandra
@_finntage