GIGA GUEST: Slaapkamer Metamorfose Van Marit

19-02-2017

We wonen nu zo ongeveer alweer 3 maanden in ons fijne huisje en zijn nog vol bezig met de inrichting ervan. En eindelijk was daar de slaapkamer aan de beurt. Tijdens de verbouwing had ik al wel een keer snel een pot grijze verf tegen de muur aan gegooid, maar meer aandacht had deze ruimte verder nog niet gehad.
 
Erg fijn voelde de slaapkamer dus nog niet zo tussen de laatste dozen die er nog stonden, een dekbed waar ik niet heel warm van werd en het gemis van een nachtkastje werd ook aardig duidelijk met alles zo op de grond naast je bed.
 
Tijd voor actie dus, want deze kamer hoort voor rust te zorgen en een fijne plek te zijn.
 
Allereerst keek ik naar de stijl die ik deze kamer wilde geven. Nu trekken we in heel het huis de stijlen industriële gemengd met etnisch door, dus ook in deze kamer. Het kleurenpallet wat ik wilde aanhouden was beige, grijs en wit. De kamer wilde ik niet te donker laten worden met de kleuren, omdat deze ruimte het minste zonlicht binnenkrijgt.
Toen de stijl en de kleuren vaststonden kon ik beginnen aan het zichtwerk.
 
Eerst begon ik met het verwisselen van het dekbedovertrek. Omdat de ruimte zo smal is en het bed het grootste deel van de kamer in beslag neemt, heb ik gekozen voor een lekker fris wit dekbed. Dit zorgde gelijk al voor zo’n verschil ten opzichte van het dekbed met een patroon. De ruimte voelt nu veel groter aan en het is een heel stuk rustiger.
 

 
Vervolgens pakte ik het probleem van het nachtkastje aan. Ik had geen groot budget voor de slaapkamer, dus bedacht ik een makkelijke “tijdelijke” oplossing. 2 super handige simpele krukjes brachten de uitkomst. Ik schrijf tijdelijk tussen aanhalingstekens, want ik vind het resultaat zo gezellig staan, dat ik denk dat ze voorlopig nog wel even hun functie als nachtkastje blijven behouden.
 

 
Daarna kwam ik bij het tekort aan mogelijkheden om kleding en accessoires op te hangen. Dit kan bijvoorbeeld over een mooie stoel, kledingrek of bankje. Maar daar is in deze kamer simpelweg geen plek voor, dus ging ik op zoek naar een handige kapstok. Al snel had ik een heel mooi model van WOOOD op de kop getikt. Deze is van mooi zwart gespoten ijzer en heeft handige lange haakjes. Deze kapstok steekt niet ver van de muur af, wat ik erg fijn vind, omdat de ruimte tussen het bed en de muur toch al niet zo breed is.
Dit werd dus dus oplossing voor ons gebrek aan mogelijkheden om iets op te hangen.
 

 
Wat decoratie en accessoires betreft heb ik weer een combinatie gemaakt van modern en oud. Ruwe materialen tegenover strakke designs. Boven het bed heb ik een oude houten letterbak uit India opgehangen en aan de andere muur 3 rieten manden uit Zimbabwe.
Het nachtkastje heb ik gedecoreerd met wat plantjes, omdat groen in geen enkele kamer mag ontbreken. Deze staan in mooie strak witte potjes. Daarnaast heb ik een gouden glazen pennenbakje neergezet, wat handig is om kleine dingen in op te bergen.
Het bed heb ik aangekleed met een beige sprei, dekentje en een schapenvacht. Dit vond ik een fijne warme sfeer geven tegenover de grijze koude muur. Daarna nog een paar kussentjes op het bed gelegd en ik was helemaal tevreden met het resultaat.
 

 
Met een duidelijk moodboard en wat kleine aanpassingen, heb ik met een klein budget de hele kamer naar mijn stijl kunnen aankleden. Als ik nu de slaapkamer binnenkom is het een hele prettige ruimte, die rust en frisheid uitstraalt. Heerlijk om je ’s avonds in terug te trekken en ’s ochtends sta je uitgerust en met een fijn gevoel op.
 
Dat was mijn blog over de slaapkamer metamorfose, ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt!?
 
Liefs,
Marit @dutchhomedeco