GIGA GUEST: Stoer Met Een Zachte G Bij Marit

11-12-2016

Hier in huis maken wij wel eens de grap dat ons interieur stoer is met een zachte G. Nu woon ik al meer dan 2 jaar boven de rivieren en heeft dit niks met mijn accent te maken, maar slaat dit natuurlijk op onze industriële inrichting met een zachte, lichte en romantische twist.
 


Als je samen een huis gaat inrichten, is het toch altijd even spannend hoe dit gaat uitpakken. Lig je samen op een lijn, of vind je allebei totaal andere dingen mooi.
 
Gelukkig kwamen wij er in de eerste woonwinkel al achter dat we redelijk dezelfde smaak hebben. Als je allebei dol enthousiast op dezelfde meubelen afstormt, is dat toch best wel een hele opluchting moet ik zeggen!
 

 
Het was voor ons dus al snel duidelijk. We vinden allebei de materialen leer, hout en beton erg mooi om te gebruiken. Mijn vriend houdt wat meer van een strak interieur, zoals glas, ijzeren poten en donkere kleurtonen en ik voel me prettiger bij lichte kleuren, onbewerkt/oud hout, zachte materialen en etnische elementen.
 
Kortom een industriële inrichting met een zacht randje.
 

 
Zo hebben wij ervoor gekozen de meeste muren voorlopig wit te laten en zijn we voor donkere robuuste meubelen gegaan. Iets wat je niet snel doet in een kleine ruimte maar dit geeft wel een mooi contrast en zorgt voor diepte.
 
Om ons interieur vervolgens wat meer licht en zachtheid te geven, heb ik het volgende aan de inrichting toegevoegd:

  • Vachtjes. Deze zijn leuk op de grond, over je bank, poef of eetkamerstoel
  • Lichte meubelen en accessoires. Bij industrieel denk je al snel aan donkere kleuren en materialen, maar die stoere kast is vaak ook in het wit te krijgen of verf dat stoere tafeltje in een lichte kleur. Doe dit dan niet te netjes, hierdoor blijft hij wat nonchalanter
  • Planten en bloemen. Niet alleen zuiveren bepaalde planten de lucht in huis, ze geven je interieur ook sfeer mee.
  • Kussens. Je hebt nooit genoeg kussens. Ga je voor een bonte combi of wil je liever wat meer rust, ga dan voor één kleur in verschillende tinten en werk met verschillende materialen en printen voor een speelse diepte. 
  • Dekens of kleedjes. Kruip deze winter lekker onder een grof gebreide wollen deken op de bank of leg eens een mooi, iets gekreukeld, linnen tafelkleed over de eettafel heen. Dit geeft gelijk al een hele andere uitstraling.
  • Kaarsen en kandelaren. Daar heb ik er heel veel van. Een echt pyromaan. Maar wat is er dan ook romantischer dan deze koude winteravonden doorkomen bij heerlijk kaarslicht. 


 
Nu ons interieur meer vorm heeft gekregen, vind ik het erg leuk om te zien dat er echt een combinatie van ons twee is ontstaan. Het stoere van mijn vriend is in de basis duidelijk aanwezig en die vul ik aan naar mijn smaak.
En zo hebben wij geen compromissen hoeven te sluiten en voelen wij ons er allebei heel erg thuis.
 
Liefs, Marit