GIGA GUEST: The favorites of Joke

11-06-2017

Elke interieurliefhebber heeft ze, de spulletjes of meubels die nooit vervelen en daarom altijd zichtbaar mogen zijn. Ik wil jullie graag ‘my favorites’ laten zien! Veelal zijn het spullen met een verhaal, uit Eriks of mijn familie.
  
Mijn eerste favoriet is de Louis van Teeffelen fauteuil, hij heeft deze in de jaren 50/60 ontworpen voor Webe. Ik heb er twee, het zijn erfstukken uit Eriks familie. In ons vorige huurwoning hebben ze een tijdje op zolder gestaan, mede omdat de kleur (zeer ouderwets bruin) niet helemaal mijn ding was. Mijn moeder en ik hebben ze toen samen opgeknapt. Ik heb het onderstel van de oude laklaag ontdaan en weer geverfd, en mijn moeder heeft ze opnieuw bekleed. Vooral het bekleden was een hels karwei, maar ik ben er echt ontzettend blij mee! Naast dat de vormgeving prachtig is, zitten ze ook erg lekker. Nadat ze opgeknapt waren kwamen we er per toeval achter dat het stoelen van Louis van Teeffelen waren. Wat ik jullie ook graag wil laten zien is mijn tweede favoriet, het merinowollen kleed, wat mij betreft echt een musthave! Hij is heerlijk warm en zacht. Prachtig hoe het lontwol gebreid is, ik hoop dat hij nog lang meegaat. Op dit moment heeft het kleed een plaatsje gekregen op de poef bij de bank, maar ook in de slaapkamer staat het goed!
 

 
De derde favoriet is de print van het Rijkmuseum, het drijvende veertje, waar ik een IXXI van heb laten afdrukken. De kleuren vind ik prachtig en komen overal in huis weer terug. Er staan meer dan 30 vogels op afgebeeld. Het is de blikvanger van de woonkamer wat mij betreft. Op de rechterfoto heb ik nog een favorietje: een geweitje, door mijn schoonmoeder meegenomen van vakantie in Oostenrijk in de jaren ‘80. Het heeft bij ons een mooi plekje onder de stolp gekregen.
 

 
Op de linkerfoto staat de bloemenpers van Erik. Een tijdje terug vonden we deze in een doos op zolder. Ik vind de pers echt zo leuk, met de mooie schildering erop! Op het moment heb ik verschillende blaadjes er in, voor een nieuw project. Naast de bloemenpers staat een klein groen potje, een erfstuk uit mijn familie. Het is van mijn opa en oma (Pake en Beppe) geweest en al heel oud. Rechts op de foto ligt mijn allergrootste favoriet op het tv meubel: Poes. Behalve dat hij enorm decoratief is in huis, is hij ook nog eens heel lief en een grote knuffelkont: ik bedoel maar, wat wil je nog meer! Staat leuk zo tussen de plantjes, toch?
 

 
Last but not least… De kist op de slaapkamer! Het is een oude legerkist uit mijn familie. De kist was rood, ik heb hem grijs geverfd en er wieltjes onder gezet. Ik vind het een prachtige kist, je ziet de nerven van het hout door de verf heen. Alle spullen die ik heb laten zien zijn niet alleen decoratief, maar hebben ook een emotionele waarde. En dat maakt ze nog mooier!

Liefs, Joke
@jo.at.home