GIGA GUEST: Tips om te shoppen bij de kringloop

31-03-2017

‘One man’s trash, is another man’s treasure!’

Het is ondertussen een soort sport voor me geworden; het vinden van leuke items bij de kringloop. Het is er geleidelijk aan ingeslopen; in onze vorige woning was geen enkele kringloopvondst te vinden, maar sinds onze verhuizing en een dagje ‘kringloop hoppen’ ben ik verslaafd.
Wat ik zo mooi vind aan de tweedehands accessoires is dat ze er al een heel leven op hebben zitten en een verhaal met zich mee dragen. Ook al ken je het verhaal misschien niet, toch geeft het een persoonlijke touch aan je interieur.
De combinatie van vintage én nieuwe accessoires maakt van het huis ‘ons thuis’.Zo kocht ik onlangs een prachtige ouderwetse koffer die erg mooi in onze kast tot z’n recht komt. Ook het jaren oude boek vind ik een plaatje; ik heb deze gecombineerd met een cactus en Sri Lankaans geld (van de reis die mijn vriend en ik vorig jaar maakten) voor het persoonlijke tintje.
De naaimachine is een echt blikvanger en kreeg ik van mijn tante cadeau tijdens een dagje ‘schat zoeken’. In dezelfde winkel kocht ik ook twee ouderwetse camera’s die in ons huis een tweede leven krijgen als accessoires in plaats van gebruiksvoorwerp.
Mijn vriend heeft een kleine verzameling lp’s van Queen waaruit ik de leukste hoes heb gekozen en ook als decoratie gebruik in onze kast.Uiteraard komt het ook regelmatig voor dat ik met lege handen thuis kom, maar als je goed zoekt en geduld hebt, kom je echt de mooiste dingen tegen. Voor jullie een aantal tips, zodat jullie ook met de meest leuke kringloopvondsten thuis kunnen komen;

GOEDE KRINGLOOPWINKEL
Ga op zoek naar een goede kringloopwinkel! Ja, de ene kringloopwinkel is de andere niet. Winkelen in een kringloop waar het ruikt naar een woning uit de 18e eeuw en alle producten rommelig door elkaar liggen, is geen pretje en waarschijnlijk zal je hier je ‘pareltjes’ niet vinden. Ga voor een kringloopwinkel waar alles netjes en geordend is uitgezet. In dit soort winkels zijn vaak de kwalitatief goede koopjes op te speuren waar je naar op zoek bent. Persoonlijk vind ik 'Het Goed' één van de leukste kringloopwinkels.

NEEM DE TIJD
In kringloopwinkels vind je echt van alles; maar vooral een grote hoeveelheid troep. Tussen die troep vind je slechts een klein percentage mooie spulletjes. Het vergt dan ook behoorlijk wat speurwerk om ze te vinden. Neem dus de tijd en heb geduld. Loop alle gangpaden door en bekijk alles. Hoe meer je bekijkt, hoe meer kans je hebt dat je tegen iets leuks aan loopt.

OUT OF THE BOX
Stap eens uit je comfortzone! Vind je een artikel heel leuk, maar denk je niet dat het binnen je interieur past; probeer het gewoon! Het zou in combinatie met je eigen spullen zomaar eens heel tof kunnen staan. En eventueel kun je het met een paar kleine aanpassingen (bv een likje verf) perfect passend maken. Wat ook helpt; neem eens een kijkje op Pinterest en doe daar wat kringloopinspiratie op!

GENIET
Kringlopen moet je alleen doen als je er plezier aan beleeft. Denk je bij voorbaat al dat er enkel zooi te vinden is en vind je tweedehands spullen vies? Met die insteek zal je je ultieme vondst nooit vinden. Je zult er open voor moeten staan! Wat het ook leuk maakt; ze hebben vaak een gezellig cafeetje waar je tussen het winkelen door even kunt genieten van een lekkere kop thee met iets lekkers!

Vind jij kringlopen ook zo leuk? En heb je voor mij nog tips voor het scoren van de mooiste schatten? Laat het me dan even weten via mijn @chezrenee (Insta).

Tot over twee weekjes!