GIGA GUEST: Tips van Joke voor een DIY kussenhoes

10-05-2017

Altijd leuk, een Do It Yourself! Het liefst met weinig geld en werk, en toch een groots effect. Voor de zithoek buiten had ik bedacht dat het leuk zou zijn zelf een kussenhoes te maken. Ik vind veel prints op kussenhoezen te druk, of niet helemaal mijn stijl. Hoe leuk is het om een zelfgemaakt kussen met zomerse tekst aan de verzameling toe te voegen!
 
Wat heb je nodig?
 
- Effen kussenhoes (bijvoorbeeld van katoen)
- Textielverf (ik heb zwarte gebruikt, maar het is er in vele kleuren)
- Penseeltje
- Creative mind, om een leuke tekst of print te verzinnen (natuurlijk kan je ook bijvoorbeeld op Pinterest inspiratie op doen)
- Een stuk karton of een plastic tas
- Strijkijzer
 

 
Oke, het is echt supersimpel. Doe het stuk karton of de plastic zak in de kussenhoes, zodat de textielverf er niet door heen gaat lekken. Schets je tekst met een potlood, je kan eerst alvast even oefenen op papier totdat je tevreden bent. Verf met de penseel de tekst op de hoes. Let op: de textielverf is erg dun. Laat dit drogen zolang als nodig (de verf die ik had gebruikt moest 24 uur drogen). Daarna strijken op de stand die voor jou materiaal bedoeld is (bijvoorbeeld voor katoen), en klaar is je kussenhoes!
 

 
Sun please!
Ik heb voor een simpele tekst gekozen, maar je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt! Of misschien wil je stempels gebruiken, handafdrukken er op maken, bladeren stempelen…
 

 
Daar was de zon al, goeie tekst gekozen blijkbaar. Zoals jullie kunnen zien zit het haardhout inmiddels in de tuinbank, nu nog een mooie houtkachel. We hebben een prachtige gezien met een deurtje er voor, zodat er geen vuurdeeltjes op de vlonderplanken kunnen spatten. Dat wordt heerlijk vertoeven hier in de tuin, tussen de (zelfgemaakte) kussens voor het haardvuur, met een wijntje… Hmmm…
 

 
Laat de zomer maar komen, ik ben er klaar voor!
Meer foto’s van mijn huis en tuin vind je op mijn instagramaccount: @jo.at.home
 
Liefs, Joke