GIGA GUEST: Van Donker Naar Licht Met Jet

05-08-2016

Inmiddels weet ik toch wel welke kleuren het beste bij mij ‘passen’ in ons interieur: de basis wit  met zwart, aangevuld met naturellen, hout en stoere groene accessoires in de vorm van kussens en planten. Planten in huis is ook vrij uniek voor mij. Toch vind ik echt dat planten een gezellige toevoeging zijn, alhoewel dit nog wel steeds een beproeving blijft aangezien ik niet echt geboren ben met ‘groene vingers’ haha!De kleuren die passend zijn in ons interieur hebben wat de combinatie betreft wel  de nodige variatie gehad de afgelopen tijd. Zo had de kleur zwart duidelijk de overhand de afgelopen winter- en voorjaarsperiode.  Zwart was niet alleen dominant aanwezig in de woonkamer maar is ook helemaal doorgevoerd in de tuin. In de tuin vind ik dat met name de groene beplanting heel mooi uitkomt tegen de zwarte tuinschermen en benadrukt het intieme karakter. Daarnaast vind ik de kleur zwart  in de tuin ook heel krachtig en stoer!Voordat ik in mijn ‘zwarte fase’ zat, zat ik in mijn ‘witte fase’. Witte interieurs zag ik ook heel veel voorbij komen op Instagram in toch talloze variaties. Wit is veilig, wit is fris én wit is ruimtelijk. Het voornaamste van wit vind ik dat het heel tijdloos is.

Onlangs hebben wij hier in huis een flinke lekkage gehad onder onze keukenvloer. Als gevolg hiervan moesten wij onze hele vloer (inclusief woonkamer) gaan vervangen. Over de kleur van de vloer hoefde ik toch eigenlijk niet lang na te denken: ik wilde deze graag egaal wit. Onze huidige vloer  was ook wel al licht maar met een gemêleerde structuur wat een beetje onrustig oogde. En ja, toen bekroop mij toch weer het ‘wit-virus’ want nu we toch bezig waren…. was het ook wel weer tijd om de witte kwast ter hand te nemen.En ja hoor, jullie raden het al: de zwarte wanden werden weer wit.  Een flinke klus was het wel; van licht naar donker is toch altijd sneller geschilderd dan van donker naar licht. Maar het is gelukt en ik ben zeer blij met het resultaat! Niet alleen de muren moesten er aan geloven hoor; ook de bloempotten, de spiegel, een dienblad, de pallettafel en de schalen kregen een heerlijke frisse witte look!We kunnen er dus weer even tegenaan met een frisse witte basis, aangevuld met hier en daar krachtig zwart en stoere materialen waaronder hout en metaal. En voor hoe lang? Wie zal het zeggen?! Ik zeg in ieder geval altijd: je interieur is net als eten; durf te variëren want je eet toch ook niet iedere dag hetzelfde?
 
Liefs, Jet