GIGA GUEST: Verander-woede van Femke

20-09-2016

We kennen het gevoel allemaal. De grote verander-drang. Naar mijn weten, is dit bij niemand zo hoog, als bij interieur liefhebbers.

“Als ik nou dat tafeltje hier neer zet, dan functioneert hij als nachtkastje”
“Schat, zullen we de bank weer eens andersom neerzetten?”
“De muur is van wit, naar zeeblauw, naar mintgroen gegaan, tijd voor een nieuwe kleur!”

In mijn optiek, gaat dat ongeveer zo, in de Nederlandse huishoudens. Goed, over naar de orde van de dag, ik laat jullie vandaag het resultaat zien, van mijn verander-woede! Hey Ho Let’s Go!Zoals je op bovenstaande foto’s ziet, staat de bank weer op de plek, waar hij ooit begonnen is.
Met deze indeling, creeërt de bank een afscheiding, van eethoek en zithoek. Dit geeft 2 kleinere, knusse ruimtes. Op deze manier kan je makkelijker meerdere functies, in één grotere ruimte plaatsen. Het tv meubel staat weer tegen de wand en door de werken met kleine salontafeltjes, met verschillende hoogtes, geeft die toch een ruimtelijk gevoel.De eethoek bevind zich dus nu achter de bank. Een kleine hoek, waar een ronde eettafel, perfect past. Ik moet toegeven, het is niet ideaal als je met 4 man aan die tafel wil zitten. Daar is het plekje eigenlijk wel wat te krap voor, maar aangezien ik alleen woon, zit meestal op de bank of achter mijn bureau. De eettafel wordt hierdoor toch niet zo veel gebruikt.Mijn bureau is geswitcht van ‘tegen-de-wand-aan-staren’, naar ‘Hey there boss! Whatcha doin?’.
Wat een uitkomst. Als ik nu achter mijn bureau zit te werken, foto’s te bewerken of met mijn webshop bezig ben, kijk ik heerlijk uit over mijn gehele woonkamer. Het oogt super ruimtelijk en je creeërt er een echte werkplek mee. Doordat mijn wanden asymmetrisch lopen, staat mijn bureau eigenlijk ook hartstikke scheef in de kamer. Dit breekt de boel allemaal open en geeft een speels effect.De grootste verandering is toch wel, de wand achter mijn werkplek. Deze is hedendaags, jawel, roze!
Voor de mensen die mij iets beter kennen, ik heb geen beroerte gehad. Normaliter zou je niet snel roze (of iedere andere kleur) in mijn huis tegenkomen. Over het algemeen, houdt ik het bij wit, grijs, groen, en natuurlijke houtkleuren. Maar ik dacht eens out of the box en zwijmelde wat over instagram. Al met al, ben ik super blij met mijn roze muur. Een grappig detail, zijn de bruine stippen erboven, dit vond ik wel een grappig effect geven. Maar hey, de moraal van het verhaal is dan ook, het wordt vast ook snel weer wat anders. 

Bedankt voor het lezen en tot snel!

XOXO Fem