GIGA GUEST: Veranderdrang Van Anne-Marije

07-08-2016

Veranderen in huis
 

 
Als een echte interieurliefhebber houd ik van het  veranderen van mijn huis. Lekker schuiven met de meubels en de accessoires van plaats wisselen.  En gelukkig vindt mijn man het geen probleem als hij weer moet helpen met schuiven. Zo gebeurt het nogal eens dat de kast naar een andere muur verhuisd of dat er een stoelendans plaatsvind waardoor mijn woonkamer weer een hele nieuwe look krijgt.
 
Het kleine meubilair wisselt het vaakst van plek. De ene dag vind ik de schommelstoel leuk staan op onze slaapkamer, om hem die dag erna weer terug naar de zithoek te slepen. Ook  de bijzettafeltjes wisselen hier nogal eens van plaats. Daarbij vind ik het leuk om creatief te denken. Zo heb ik mijn steigerhouten bankje uit de hal nu bijvoorbeeld als bijzettafel bij de bank staan terwijl ik de andere keer een krukje gebruik als  salontafel.  En dan hebben we het nog geen eens over de accessoires gehad. Kaarsenstandaards, rieten manden, plaids, woonkettingen en sierkussens zwerven hier overal en nergens door het huis.
 

 
Het leuke van vaak veranderen is dat je je eigen spullen steeds opnieuw waardeert. En zoveel tijd om spullen ergens anders neer te zetten kost het niet. Zet bijvoorbeeld een vaasje en een leuke kandelaar bij elkaar, hang een leuke quote aan de muur (de Flair en de VT Wonen hebben van die leuke uitknip-pagina’s) en je hebt weer een nieuw hoekje in je huis gecreëerd. Of gooi alle kussens van de bank op een hoop en kijk dan eens hoe je ze opnieuw op de bank kan groeperen. Misschien kom je er wel achter dat de bank te vol ligt. Een tip is dan om een paar kussens naar zolder te verhuizen en die over een paar maanden weer tevoorschijn te halen. Een goedkope oplossing om je huis een nieuwe touch te geven, zonder dat je naar de woonwinkels bent geweest.
 
Om de veranderdrang niet te laten ontsporen in veranderdwang is het denk ik belangrijk om zelf je kalmte te bewaren en deze rust ook door te voeren in de styling van je huis. Let erop dat je de juiste kleuren bij elkaar zet, dus geen schreeuwerige combinaties maar zorg voor kleuren die goed matchen met elkaar. Ook de vormen van je meubels en accessoires zijn belangrijk. Zo is een ronde bijzettafel leuk bij een rechte strakke bank en til je een ‘plofbank’  naar een hoger niveau door er een rechthoekige tafel bij te zetten. Ten slotte zorgt eenheid in materiaal of kleur ook voor rust in je interieur. Hang bijvoorbeeld allemaal witte fotolijstjes op de muur, maar zorg er dan voor dat de formaten afwijkend zijn van elkaar zodat het niet saai oogt.
 

 
Oh en heb je bij het lezen van deze blog nu de kriebels gekregen om ook de bank te verplaatsen? Kijk je man of broer lief aan en sjouwen maar. Probeer daarbij eens met een andere blik naar je woonkamer te kijken. Zo hoeft een bank bijvoorbeeld niet altijd tegen een muur te staan, maar is die midden in de kamer soms juist net zo logisch. Let er dan wel op dat er in de buurt van de bank een stopcontact zit, zodat je leeslamp naast de bank kan staan of de tv kan worden aangesloten. Praktisch denken is niet altijd het eerste waar je aan denkt met stylen, maar zorgt er wel voor dat je huis leefbaar blijft. Succes gewenst met sjouwen!
 
See you next time,
 
Anne Marije
@wonenaandemadelief