GIGA GUEST: Voorjaar bij Rianne

29-05-2016

BLOEMEN EN PLANTEN
Haal het 'voorjaar' in huis! Dat hebben we wel nodig na deze maanden een beetje zon, we hebben al wel wat gehad maar het kan nog meer! En als hij buiten niet is, dan haal ik hem wel naar binnen. Ik vind het heerlijk om bloemen in huis te hebben daar begint het gevoel mee, het ruikt altijd zo lekker. Ik hou zelf van veldboeketten, een paar verschillende bloemen die je wel op elkaar afstemt zoals alleen pastel kleuren of juist een heel bont geheel.


 
Ik kies zelf vaak een paar bloemen met een lange steel en een paar takken. Deze haal ik meestal uit eigen tuin of er zijn altijd wel mensen die mooie struiken of bomen in hun tuin hebben waarvan je vast wel een paar takken vanaf zou van mogen knippen (wel eerst even vragen natuurlijk, voordat je enthousiast met grijpgrage handjes aan de slag gaat;). Zo heb ik met een paar bloemen en takken al een mooi pronkstuk voor op onze stoere eetkamertafel!
 
GROEN MOET JE DOEN
Het is natuurlijk nog steeds de trend 'groen moet je doen'. Met planten in huis maak je je interieur stoer en het geeft een warm gevoel in de huiskamer. Maar niet alleen daar, ook in de hal of in je slaapkamer. Je kan de planten in groepjes zetten of ze juist verspreiden voor een speels effect. Ikzelf heb echt géén groene vingers, maar ik doe mijn best en begin het inmiddels een beetje te leren! HIPPE PLANTJES
Inmiddels hebben we al heel wat verschillende plantjes zoals een olifantsoor, verschillende cactussen (doen het altijd goed), een pilea stekje en een lantaarnplantje die nu op onze slaapkamer staat. Deze 3 zijn echt goed te doen voor degene die ook niet over groene vingers bezitten, al zeg ik het zelf!Sinds kort heb ik een hele mooie grote Kamerlinde, hij heeft een mooi plekje gekregen in huis achter de bank. We hebben hem naast de bakkerskar gezet en niet te dicht bij het raam, maar er wel voor gezorgd dat die voldoende zonlicht krijgt. Deze schijnt iets lastiger te zijn maar ik ga erg mijn best doen, alles moet de eerste keer zijn.  Veel liefde geven en af en toe tegen ze praten moet ook werken heb ik gehoord!
 
Liefs Rianne,
 @aarnssrianne