GIGA GUEST: Voorjaar, lente & april bij Stephanie!

13-04-2017

Het voorjaar, lente & april! 
 
Ik ben een blij ei. Het is april en laat april nou net mijn favoriete maand zijn.   
Dat april mijn favoriete maand is komt niet alleen omdat ik dan jarig ben en dus weer een goede reden heb om iets leuks te organiseren voor mijn vriendinnen. Maar ik word ook blij van de kuikentjes en lammetjes die geboren worden. Met een beetje mazzel brengen we weer wat middagen door op het terras. De ijssalons zijn weer open. Iedereen trekt er buiten weer op uit. Ik ook. Het is weer langer licht. En het licht van april zorgt ervoor dat er een heel ander sfeertje in huis hangt.

Het weer wordt beter en behalve dat het langer licht is schijnt het zonnetje steeds vaker naar binnen. En dat is fijn, want wij hebben best een donker huis. Gelukkig hebben we dat opgelost door de muren lekker wit te houden en de vloer licht. Ook de meubels hebben lichte houten kleuren en de stoffen kleuren zich grijs met zacht roze. Maar met het zonlicht dat ’s morgens en aan het einde van de middag het huis in schijnt, wordt het allemaal net een beetje gezelliger. Ik heb weer zin om bloemen in huis te halen. Het liefst de hele tafel vol. Het huis wordt weer aangekleed met plantjes en langzaamaan komen de gele accessoires weer terug in huis. 

Waar ik in de winter dol ben op accessoires in blauw tinten omdat ze zorgen voor een warm en huiselijk sfeertje, vind je in mijn huis in het voorjaar steeds meer geel. Beide kleuren combineren heel erg goed met mijn witte basis en roze accenten. 

Stiekem ben ik dol op geel, het doet mij aan die lieve kuikentjes in de sloot denken. Maar ik moet het wel subtiel houden, want het is een aanwezige kleur. En dat is mijn valkuil. Of eigenlijk de uitdaging. Want uit de kasten, van zolder en uit onze opslag (ik heb onderhand te veel spullen) worden alle voorjaars accessoires opgezocht en ook mijn portemonnee moet eraan geloven, want als je goed zoekt is er zoveel leuks te kopen, in geel. Voor je het weet is het een gele kermis en dat is ook weer niet de bedoeling. 
 

 
Maar goed, een beetje geel kan geen kwaad, dus ik ga los op gele kussensloopjes, gele bloemetjes, gele vaasjes, gele bloempotjes, gele mandjes en leuke gele prints. Meestal vind ik leuke free printables op de site van elkseleenstra.nl of bijdeb.nl. Ik print ze nu uit op geel papier. Met deze free printables heb ik steeds weer wat nieuws in huis hangen. Op mijn verlanglijstje staat eigenlijk ook nog een gele stoel voor aan de eettafel. Omdat ik ervan hou als er een item uitspringt in een ruimte. Een item dat echt de aandacht trekt. Helaas heb ik de perfecte stoel voor de perfecte prijs nog niet gevonden. 
 

 
Het voorjaar haal ik niet alleen in huis door wat gele accessoires aan het interieur toe te voegen, maar ook haal ik dus weer volop bloemetjes en plantjes in huis. Mijn pilea deed het niet zo goed in mijn aardewerk potje, dus ik kocht bamboepotjes in leuke kleuren. Ik gaf de pilea een roze pot en het staat haar prachtig. Doordat het een setje van drie was,  hield ik nog twee potjes over. Die potjes werden ook gevuld met leuke plantjes en zo wordt de tafel steeds voller, maar ook steeds gezelliger. Het wordt bijna een kleine urban jungle, ware het niet dat de bloemetjes wat kleur aan het groene geheel geven. 
 

 
In maart was ik op een leuk creatief event. Creative life! Een tof event georganiseerd door een heleboel leuke creatieve mensen, waar ik heel veel leuke inspiratie op heb gedaan. Er werden lezingen gehouden, er waren foodtrucks, kraampjes waar je de leukste spulletjes voor in huis kon kopen of waar je zelf creatief mee aan de slag kunt gaan en er werden een heleboel workshops georganiseerd. Ik volgde er een workshop waarbij ik mijn eigen mini terrarium maakte. Het is een soort mini ecosysteem, waarbij de plantjes gebruik maken van gerecyclede zuurstof, voedingsstoffen en water. Ik gebruikte hiervoor een glazen bolvaasje. Onderin liggen steentjes, daarop aarde. Ik koos voor vetplantjes, omdat deze weinig verzorging nodig hebben, maar wel heel leuk staan. Doordat het vaasje niet helemaal afgesloten is, moet ik er wel voor zorgen dat ik plantjes af en toe wat water geef. Het is een leuke toevoeging aan mijn nieuwe verzameling plantjes geworden. Het event is trouwens zeker een aanrader als ze het volgend jaar weer organiseren. Je kunt er zoveel leuke inspiratie opdoen en het is leuk om andere creatieve mensen te ontmoeten. 
 

 
En dan de bloemen, het is op dit moment een ware bloemenzee bij mij op tafel. Ik ben dol op trosanjers, dit keer zette ik ze in een grote vaas. Maar ook gipskruid die ik in ‘ mason jars’  zet, gerbera’s, ranonkeltjes en tulpen vind je terug in huis. Die prachtige grote tulpen plukte ik zelf in een tulpenpluktuin in Anna Paulowna. Daar kon ik zelf een prachtige bos samenstellen. Het leuke is dat ik die bos met een heleboel verschillende kleuren kon samenstellen. En dat maakt het net even leuker dan een kant en klaar bosje tulpen bij de bloemenwinkel. Mijn zelf geplukte tulpen zijn enorm en kleuren zich prachtig op mijn tafel. Ik hou van bloemen, ze geven sfeer aan huis en ze geven mij een gelukkig gevoel.
 

 
Tot slot mag ook de paastak in deze tijd van het jaar natuurlijk niet ontbreken. In de buurt was iemand enthousiast aan het snoeien geweest, want op de hoek van de straat lag een hele berg paastakken. Van groot formaat. Past perfect in mijn huis, dus ik nam een mooie tak mee die ik in een vaas zette en versierde met houten hangertjes.
 

 
Tjah en dan moet ik eigenlijk wel stoppen, want het moet ook weer niet te vol worden in huis. Het voorjaar heb ik nu wel in huis gehaald. Ik hoop dat jullie er wat inspiratie uit kunnen halen. En dat jullie ook wat kleur toe durven voegen aan jullie interieur. 
Voor mijn verjaardag staat er een picknick op de planning. Hopelijk wordt het prachtig weer en kan ik daar de volgende keer mijn blog over schrijven.
 
Tot slot nog wat tips voor de paastafel:
 
Ik ben vooral dol op brunches. 
De tafel wordt de dag van te voren al gedekt. Ach in dit geval al een week van te voren, want ik vind het heerlijk om uit te pakken en jullie alvast wat inspiratie te geven.  
Bij de Xenos vind je nu een leuk en kleurrijk bamboe (voorjaars/paas) servies in verschillende vrolijke kleuren die je heel leuk kunt combineren.
Op mijn tafel ligt een papieren tafelkleed, hierop schrijf ik een lief berichtje voor mijn gasten en ik schrijf erbij wat er allemaal op tafel staat.
De bloemen zorgen voor een gezellig sfeertje.
 

 
Kleine kuikentjes mogen niet ontbreken.
En zoete paaseitjes geven kleur aan tafel. Ze komen hartstikke leuk uit op een houten plankje. Tot slot vind ik het leuk om om het bestek een lintje te doen. Dat staat net wat feestelijker.
En voor het  eten zorg ik behalve voor gekookte eitjes, vers gebakken broodjes, vers fruit (tja dat zet ik toch wel echt op de dag zelf klaar) ook voor een prachtig gekleurd sapje. En dit keer werd dat sapje natuurlijk geel!
 

 
Fijne paasdagen allemaal. Geniet van het voorjaar.
 
Lieve groetjes,
Stephanie