GIGA GUEST: Waarom is een woonladder een musthave?

19-05-2017

“Ik heb een woonladder besteld”, zei ik enige tijd geleden tegen manlief. Eh, bedoel je een keukentrap?”, antwoordde hij. Nee, dat bedoelde ik niet. Een woonladder is zoveel méér dan een keukentrap. En vaak kun je er trouwens helemaal niet op staan. “Wat heb je er dan aan?”, verzuchtte mijn wederhelft. “Zovéél lieverd, daar zou ik een blog over kunnen schrijven!” En daarom dames (en hopelijk ook heren), leg ik in deze blog aan jullie uit waarom een woonladder een musthave is!

Niet zomaar een ladder
Ik moet bekennen dat ik niet helemaal zeker weet of de term “woonladder” wel bestaat. De meeste webshops en woonmagazines noemen het een “decoratieladder” of simpelweg “ladder”. Maar ik vind dat die termen tekort schieten. Een woonladder is wat mij betreft namelijk niet enkel een decoratieobject. Nee, een woonladder is juist een middel om ánder moois te showen. Zo heb ik met kerst onze woonladder gebruikt om houten decoratie aan te hangen. Een leuke aanvulling op (of eventueel zelfs alternatief voor) de kerstboom:Met het gebruik van een woonladder als showrek zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos. Hang er met haakjes bijvoorbeeld plantenhangers aan en je hebt een unieke plantenstandaard. Ook kun je het als magazinehouder gebruiken of hang er een mooie lantaarn of spiegel aan. Zelf heb ik mijn woonladder een tijdje als alternatief kaartenrek gebruikt:Inmiddels heeft onze woonladder een vast plekje gekregen in onze slaapkamer waar het dienst doet als ondersteuning voor een snoerlamp en het daarnaast regelmatig door mij als dressboy wordt gebruikt (ja, dat is fancy omschrijving voor de hoop kleren die ik er tegenaan smijt). Ook gebruik ik het als geheugensteuntje. Als ik iets écht moet onthouden, hang ik er ’s avonds een memo aan op zodat ik die ’s ochtends meteen zie.In alle soorten en maten
Woonladders zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er prachtige houten ladders verkrijgbaar, maar ook metalen modellen zoals mijn woonladder van het merk  Zuiver. En natuurlijk kun je ook kiezen voor het vintage keukentrap-model dat ook daadwerkelijk bruikbaar is als trap. Is de man in huis ook weer blij!Liefs, Linda (Instagram: @liefslinda12345)