GIGA GUEST: Wintersfeer Bij Sunchere

27-11-2016

Kennen jullie dat gevoel? Het gevoel van vreugde bij het zien van de eerste kerstspullen in de winkels, het gevoel dat je krijgt bij de heerlijke geur van eucalyptus of het gevoel dat je ervaart bij de eerste keer van het jaar dat je de openhaard weer aansteekt? Dat gevoel voor mij omschrijft de eerste tekenen dat het winter wordt en JA dat de kerst er aan komt!

Bij kerst denk je natuurlijk aan een kerstboom, mooie ingepakte cadeautjes, feestelijk opgedekte tafels en de warmte van familie. Natuurlijk denk ik ook bij kerst aan het decoreren van het huis! Ik kan ook echt niet wachten tot de Sint weer het land uit is en wij (traditiegetrouw) samen een boom gaan uitzoeken. Maar met de styling kan ik al een beetje beginnen.Dit jaar zijn er verschillende soorten trends op het gebied van kerstversiering. Allereerst de robuuste & warme trend. Hierbij zie je vooral de kleuren koper, beige, goud tinten en hout. Om deze trend wat frisser te maken, kun je wittinten toevoegen. (onderaan mijn blog vindt je trouwens een leuke DIY met houten takken).

Als tweede heb je de 'koele trend'. Hierbij kies je voor groen en blauw tinten. Daarmee haal je de natuur in huis. Door de kleuren grijs en wit toe te voegen, wordt deze trend net even iets anders dan de hout trend van vorig jaar.

Als derde gaan we voor de moderne traditionele stijl. Met rood, wit en groen. En hier en daar een kleuraccent oranje (Ik moet eerlijk zeggen niet echt mijn stijl) 

En dan heb je nog de romantische trend. Marmer, glans, glas en parelmoer, maar met dit jaar een accentkleur zwart om het geheel net iets meer character te geven.Zelf houd ik meer van een natuurlijke look met de kerst. Ook al is dit niet helemaal 'de' trend van nu. Ik ga voor groen, hout, beton, wit en glas. Simpelweg omdat dit het beste bij ons huis past en ik het niet zo snel beu ben. Eucalyptus en de takken/blad van de Blauw Spar zijn zeker één van mijn favoriete groensoort in deze periode van het jaar. Ik vind ze zo mooi dat ik een leuke diy gemaakt heb met groen. 

Simpele mooie glazen vazen met daarin 1 blad. Zo breng je de kerstsfeer al een beetje in huis, zonder dat de kerstboom er al staat.Wat dacht je van een zelf gemaakte houten kerstster! Het enige wat je nodig hebt is een schaar, touw, 5 gelijke stokken en als je wilt een bedeltje. Door de 5 stokken stevig aan elkaar te knopen vorm je de ster. In het midden kun je nog een mooi bedeltje hangen en je kerstster is af! Veel plezier met het maken!

Tot de volgende keer. 

Liefs,
Suncheré 
@sun.styling