GIGA MEUBEL: Scandinavisch wonen met Giga Meubel

19-04-2017

‘Less is more’
Scandinavisch wonen gaat eigenlijk om ‘less is more’. Het Scandinavische wonen kenmerkt zich door een aantal kenmerken, de belangrijkste kenmerken zijn het minimalisme, de eenvoud en de rust. Ook worden er neutrale kleuren gebruikt bij het Scandinavische wonen. Vaak wordt wit gecombineerd met grijs.
 
De natuur
De natuur komt in elke Scandinavische inrichting terug. In deze inrichtingen komen meubels met licht hout erin terug en ook eigenlijk altijd een houten vloer. Ook komen de materialen als marmer of brons erin terug. Verder wordt er een contrast gemaakt door strakke lijnen te combineren met sober meubilair en warme materialen zoals dierenhuiden.
 
Wat is nu een typisch Scandinavische inrichting?
Een voorbeeld van een typisch Scandinavische inrichting zijn witte muren, een houten vloer, sobere meubels, veel wit gecombineerd met grijstinten en als finishing touch wat warme materialen zoals dierenhuiden.
 
Typische Scandinavische kleuren en prints
Wit is de basis in het Scandinavische interieur. Maar waarom nou wit als basiskleur? In de Scandinavische landen is het over het algemeen vrij snel donker. Om toch het licht in huis te bewaren kozen zij ervoor om wit als basis te gebruiken zodat dit gecompenseerd wordt met het vroeg donker worden.
 
Verder wordt het wit vaak gecombineerd met grijs en zwart. Af en toe een felle kleur erdoorheen maar meestal wordt er gebruik gemaakt van grijstinten, zwarttinten en pasteltinten. Ook zijn de industriële invloeden niet meer weg te denken bij een typische Scandinavische inrichting.
 
Shop het Scandinavische interieur bij Giga Meubel
Giga Meubel heeft een breed assortiment aan meubels die perfect in het Scandinavische interieur passen. Kijk daarom voor het gehele assortiment op www.gigameubel.nl of kom gezellig een keer langs bij ons in de winkel: Kerkstraat 58 in Soest.
 
Bellen voor een vraag die niet kan wachten? Dat kan altijd. Bel naar 035-8796032 of stuur een mailtje naar info@gigameubel.nl