Herfst in huis met okergeel!

12-11-2017

Ik had gehoopt op een iets mooiere, langere nazomer maar….. Ik hou ook van de herfstwinter!

Lekker met plaids, kussens, kaarsjes en rode wijn ;-) op de bank.

Elke seizoen kies ik wel voor een nieuwe trendkleur in huis en dit jaar koos ik voor okergeel.

Prachtig passend bij mijn groen!

Ik ben niet zo van het toepassen van de trendkleur op het moment, dus ik koos lekker voor okergeel, Deze kleur was  2 jaar geleden al booming. Niet voor niets zeg ik altijd “je eigen woonstijl blijft, trends vervagen”. Kies gewoon lekker wat bij jou en bij je huis past, anders sla je al snel de plank mis.

Ik kies er ook altijd voor om de accentkleur toe te passen in bijna elke ruimte in huis, dat geeft eenheid en rust. Zo kregen mijn woonkamer, keuken, slaapkamer en zelf het balkon een geheel andere herfstlook.De kleur van kaarsen zijn een makkelijke manier om al snel een nieuw accentkleurtje toe te voegen in huis, ik kocht ook een klein blik muurverf om wat bloempotten te voorzien van een ander kleurtje. Mijn bloempotten hebben denk ik al 3 lagen verf gehad, zo verander ik ze elk seizoen mee met mijn nieuwe accentkleur in huis. (Budgettip! ;-)) Vaak heb ik in de herfst-winter ook wat donker gekleurde planten in huis staan, de lichte versies verhuizen naar beneden ( gang en werkkamer) en als het voorjaar weer voor de deur staat dan wissel ik het weer om. Donker gekleurde planten geven mij net een iets behaaglijker gevoel.Daarnaast koos ik voor, in de woonkamer, een prachtig warm okergeel grof gebreid plaid en een rond kussen voor op de bank. Naast dat deze breisels so wie so al een warm herfst-wintergevoel geven, doet de kleur hier nog een schepje bovenop! Mijn schilderij aan de muur in de woonkamer heeft ook een andere look. Een nieuwe bloemenexplosie in warme kleuren pronkt aan de muur, dit maakt het totaalplaatje af.

De keuken heb ik ook in een nieuw jasje gestoken, ook daar hangt een prachtig schilderij aan de muur in warme herfstkleuren, met als accent okergeel. Om het plaatje helemaal compleet te maken koos ik voor een nieuwe eetkamerstoel, in mosterdgeel, die prachtig matcht met de appel aan de muur ;-). Uiteraard ben ik  de slaapkamer ook niet vergeten, een plaid/schapenvacht en een prachtig kussen, zijn simpele ingrepen voor een verassend resultaat. Deze kan ik namelijk ook mixen en matchen in de woonkamer of buiten op het balkon ;-) Ook verhuisde ik mijn wandversiering uit de keuken naar de slaapkamer, deze joekel boven het bed geeft ook direct een knusser gevoel aan de slaapkamer.Ik ben blij met deze prachtige kleur in huis, zelfs zo blij dat de schilder binnenkort komt!
De blauwe muur in de woonkamer krijgt een nieuw kleurtje….. Jullie raden vast en zeker al welke kleur!?....  Wellicht zien jullie dat de volgende keer!

Liefs,
Sandra
@_finntage