Hoe behandelt u hout?

20-01-2019

Om hout in een topconditie te houden, raden wij de producten van Oranje Furniture Care en Rigostep Skylt aan. Om te weten welk product u moet gebruiken, is het eerst handig om te weten welke soort hout u heeft.

Soorten hout

  • Tropisch hardhout: acacia-, teak-, mango- en botenhout

  • Europees hardhout: eikenhout

  • Gerecycled hout. Hiervan is de afkomst onbekend, maar meestal is dit een mix van acaciahout.


Daarna kijk je naar de bewerking van het hout. Is het hout mat gelakt, geolied of onbewerkt?

1. Gelakt hout

Breng uw meubels opnieuw tot leven met de Wood Care Kit Matt Polish. Deze onderhoudsset is speciaal voor mat gelakt hout. Wilt u het hout alleen even opfrissen, dan kunt u ook de Wood Matt Polish gebruiken. Onze eettafel Jim heeft gelakt acaciahout.

2. Geolied hout

Heeft u geolied hout en wilt u het hout reinigen en verzorgen? Gebruik dan de Wood Care Kit Greenfix. De Wood Greenfix is een plantaardige meubelolie op basis van lijnolie. Het geeft de meubels extra bescherming tegen vocht en warmte. U kunt zelf de keuze maken of u voor een verzorgingspakket of losse fles olie gaat. De eettafel Jack is van massief hardhout uit India en is geolied.

3. Onbehandeld hout

Voor onbehandeld hout raden we Rigostep Skylt Original Ultramatte PU-lak of de Natural Wood Sealer aan. De lak geeft een onbehandelde en natuurlijke uitstraling. Het geeft uw hout net even de bescherming die het hout nodig heeft. De eettafel Chico is gemaakt van hergebruikt teakhout.

 

We raden aan om elke houtsoort tijdens het schoonmaken met een vochtige microvezeldoek af te nemen. Gebruik schoonmaakmiddel zonder chemische stoffen.