Inspiratie voor muurdecoratie

06-05-2018

Schilderijenplank
Een leuke manier om je muur van wat aankleding te voorzien is een schilderijenplank. Wij zijn onlangs verhuisd en ik vond het best spannend om gaten te maken in de net geverfde (strakke) muur. Ik bedoel wat nou als ik het zat ben, dan blijf je dat altijd zien. Daarom koos ik voor een plank.Op deze plank kun je lekker afwisselen met accessoires. Ik koos ervoor om de plank in dezelfde kleur als de muur te schilderen, zodat het mooi in het geheel past. Ook heb ik een ledstripje in de hoek van de plank gelegd zodat de mooie spulletjes ‘s avonds ook goed zichtbaar blijven. Deze strip werkt op batterijen en daardoor hoef je geen snoer weg te werken. Ik kocht het stripje voor nog geen twee euro bij een budgetwinkel en met een hangplant en wat andere woondecoratie ziet het er meteen heel gezellig uit.Wandkastjes
Houd je net als ik van afwisseling dan zijn wandkastjes ideaal. Je kunt er een heleboel in tentoonstellen en je mooiste spullen komen zo heel goed tot zijn recht. Ik heb ze al jaren en ben er nog steeds heel blij mee. Het geeft mijn woonkamer net iets extra’s en het hout geeft een warme uitstraling. Poster
Een poster is een echte eyecatcher, zeker als je de rest redelijk basic hebt ingericht. Ik koos voor een grote lijst en tegenwoordig bestel ik mijn posters altijd in deze afmeting (50X70) zodat ik deze lijst kan blijven gebruiken. Tijdens kerst heb ik er een poster van dennenbomen in en ik zit er nog aan te denken om voor de zomer misschien een poster met palmbomen te kopen. Ik heb de poster naast de ramen hangen en ik vind het een heel leuk effect als de zon erop schijnt, omdat de poster zelf ook een schaduwspel weergeeft. Wall hanger
Een van mijn favorieten aan de muur is deze macraméhanger. Deze is met de hand gemaakt door Jacqueline van Peacock & Peony en ik vind het zo leuk dat het niet een standaard macramé is maar de vorm heeft van een cactus! Ik heb nu natuurlijk laten zien wat er bij mij aan de muur hangt, maar ik ben erg benieuwd wat jij zoal voor leuks hebt hangen! 


Liefs Mariska,
@knussellig