INSPIRATION: Binnenkijken Bij Tryféna

21-08-2016

Wie: Tryféna (31), Tom (32) en Zara (1,5), triowoning omringd door groen in West-Brabant.



Toen wij dit huis bijna twee jaar geleden kochten, was alles donker en oud. Er was zelfs weinig lichtinval, omdat in de tuin zo’n 30 bomen stonden. In acht weken tijd hebben we het hele huis grondig aangepakt. Ik was hoogzwanger, dus er was (gelukkig) een duidelijke deadline.



Plafonds en muren werden glad gemaakt en er zijn liters witte verf op gekomen. Daarnaast kozen we voor een lichteiken vloer en vervingen we alle deuren. Toen we er eenmaal woonden, gingen al heel snel ook de 30 bomen plat. Wat een licht ineens!



Ik ben persoonlijk groot fan van een frisse en lichte basis, het liefst wit. Je kan er echt alle kanten mee op. Daarnaast houd ik het graag rustig, niet te veel gedoe. Door accessoires te groeperen en te kiezen voor een enkele kleurtoevoeging in verschillende tinten krijg je dat voor elkaar. Wij kozen voor groen. Als kleur voor de keukenmuur, in kussens en planten natuurlijk. De stoere mintgroene kist van Giga Meubel past daar perfect bij.



Sfeer en speelsheid in het interieur vind ik ook belangrijk. Onze bank heeft bijvoorbeeld een wat lossere stof. In combinatie met een katoenen vloerkleed, schapenvachtjes, planten en houten accessoires geeft dat gelijk warmte en sfeer. Een schommelstoel, de mix and match eetkamerstoelen en de tipitent in de woonkamer maken het geheel wat speelser. Een vleugje stoer in het keukenwerkblad, betonnen blad bij de schouw en de witte kast Marcia van Gigameubel maken het wat mij betreft helemaal af.



De tuin is dit voorjaar trouwens ook helemaal aangepakt. Door de grote raampartijen kijk je vanuit de woonkamer en keuken altijd de tuin in. En zeker in de zomer, word ik daar heel blij van. Schuifpui open en we hebben er een woonruimte bij. Wij gaan hier voorlopig niet meer weg! ;-)



Groetjes, 
Tryféna