Keukenprinses

15-04-2018

Je merkt tegenwoordig dat de keuken een hele belangrijke rol speelt. De keuken en bijbehorende eetkamer is vaak het verzamelpunt in huis. Heerlijk samen eten, lekker kletsen, gezellig borrelen, huiswerk maken en met de laptop op die lange eettafel nog even de laatste mailtjes weg werken. Een praktische ruimte die we heel gezellig kunnen maken. Ook omdat het daar vaak leeft. Er ligt altijd wel een prulletje, op het hoekje van het aanrecht ligt een stapeltje post, een pan op het fornuis en best irritant, maar de ronddwarrelende schilfertjes van de uien van gisteravond ontbreken ook vaak niet.


Aan de aankleding van de keuken wordt steeds meer aandacht besteed. Denk maar eens aan al die gave, houten snijplanken. In alle vormen en maten, bij elkaar gezet tegen de muur van je keuken. Hoe meer je ze gebruikt, hoe mooier en levendiger ze worden. Ze zijn ook nog eens super praktisch want of je nou je broodje erop smeert of de plank serveert met allerlei lekkere, kleine hapjes, het staat altijd gezellig.

 
Je ziet nu ook vaak dat er een sierpot wordt gebruikt voor je houten lepels, spatels en kloppers. Je kan ze in allerlei soorten krijgen. Zoals mooie houten potten, conservenblikken met een stoere tekst of een pot van grof aardewerk, ze zijn allemaal heel makkelijk voor je keukengerei en het staat nog eens leuk ook.
De keukenrekjes zijn niet meer weg te denken, in mijn keuken maak ik gebruik van 2 verschillende soorten rekjes. Ik gebruik een keukenrek van zwart staal met plankjes voor mijn potjes waar ik de verse kruidenthee in kan bewaren en daarnaast zet ik er leuke kopjes op. Heel handig aan dit rekje is dat ik de keukendoeken en pannenlappen eraan kan hangen. Ook maak ik gebruik van een houten wijnrek. Ik liep hier tegenaan en dacht…. Jaaa die heet Evelien. Hier zet ik wat mooie flessen wijn of drank in, soms een plantje en nu heb ik het rek ook gebruikt als standaard voor een mooi geïllustreerd kookboek. Onderaan het rek kan ik mijn wijnglazen hangen, hiermee varieer ik vaak met de glazen versie of deze witte wijnglazen.

 
Niet alleen de aankleding van je keuken is nodig om je als prinses in je keuken te voelen, maar de keukentafel mag zeker ook niet vergeten worden. Mijn droom is een hele lange tafel, liefst wel 4 meter lang, aan de tuinkant van het huis met grote openslaande deuren. Dat zonnetje wat dan je keuken in schijnt, de verse bloemen op tafel die je ruikt en dan heerlijk lang zitten kletsen aan een mooie gedekte tafel met familie en vrienden. Dromen moet je zeker koesteren, die 4 meter lange tafel zal in dit huis echt niet passen, maar een mooi gedekte tafel, daar kunnen we wel voor zorgen! Ik heb mezelf pas verwend met een gaaf servies. Het staat niet alleen supergezellig, maar wat smaakt het eten dan opeens lekker zeg! Zelfs als ik zelf in de keuken heb gestaan, hahaha!

 
Ook achter het fornuis staan we er tegenwoordig gestyled bij in die mooie, leren schorten met cognac accenten. Toch wel ietsje sexyer dan zo’n bloemetjes schort met ruches, vind je niet?
 
Eigenlijk moet ik koken dus heel leuk gaan vinden… maar ik ben er wel achter, laat aan mij de styling maar over, dan kan manlief zich lekker uitleven op die heerlijke maaltijd.
 
Enjoy & eet smakelijk!
 
-X- Evelien
@Moodsbyeef